Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου» επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που βρίσκεται στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο πολύ ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα, που αφορούσαν το πρώτο στη Λίμνη Τριχωνίδα και το δεύτερο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου.
Μέσα από την παρατήρηση, τις χημικές μετρήσεις αλλά και τη μέτρηση των βιοδεικτών του νερού της λίμνης προσπάθησαν να κατανοήσουν με βιωματικό τρόπο τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της αειοφορικής διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού της.
Η ομάδα που επισκέφτηκε τον αρχαιολογικό χώρο είχε την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά τα ορατά ερείπια του ιερού ναού του Θερμίου Απόλλωνα που κτίστηκε γύρω στο 620 π.Χ. Στη συνέχεια, οι μαθητές εισήλθαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου όπου μελέτησαν τα εκθέματα και πληροφορήθηκαν για την πλούσια μνημειακή κληρονομιά του τόπου και μέσω διαδραστικών εφαρμογών και εποπτικού υλικού εμπέδωσαν τις πληροφορίες που έλαβαν.
Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του Κ.Π.Ε Θέρμου για τις σημαντικές δράσεις στις οποίες ενέπλεξαν τους μαθητές μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εισαγωγή Μαθητών ΝΕΟ
Ενημερωθείτε για τους τρόπους εισαγωγής νέων μαθητών στα Εκπαιδευτήρια Πάνου
Πληροφορίες
Επικοινωνία
Έχετε απορία; Μην διστάσετε, επικοινωνήστε μαζί μας!
  • Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου
  • 26340 21607
  • info@ekppanou.gr