Αλεύρι, νερό, αλάτι, μαγιά…Μια απλή συνταγή για το πιο νόστιμο ψωμί!

Η Α΄ τάξη του δημοτικού, επισκέφθηκε σήμερα το αρτοποιείο «Αναγνωστόπουλος», για να προσεγγίσει βιωματικά τα θέματα που μελετά στο διαθεματικό πρόγραμμα «Εγώ, ο μικρός οικολόγος».
Αφού οι μαθητές συζήτησαν στην τάξη για τους σπόρους και συγκεκριμένα για το σιτάρι και το αλεύρι, είδαν από κοντά πώς αυτό αξιοποιείται στην παρασκευή του ψωμιού. Ο κύριος Σπύρος, ιδιοκτήτης του αρτοποιείου εδώ και 45 χρόνια, με πολλή υπομονή και θέληση, εξήγησε τη διαδικασία και τους βοήθησε να φτιάξουν τα δικά τους ψωμάκια, σχηματίζοντας μάλιστα το αρχικό γράμμα του ονόματός τους.
Στη συνέχεια, τα παιδιά πραγματοποίησαν συνέντευξη, αναλαμβάνοντας ρόλο δημοσιογράφου με ερωτήσεις που είχαν προετοιμάσει, με απώτερο σκοπό να γνωρίσουν καλύτερα το επάγγελμα του αρτοποιού. Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του κύριου Σπύρου για τον λόγο που τον ώθησε να γίνει φούρναρης: «Όταν κάτι το αγαπάς, το κάνεις με ζήλο και μεράκι».
Εν συνεχεία, οι μαθητές διασκέδασαν στη παιδική χαρά στον προαύλιο χώρο και απόλαυσαν νόστιμες λιχουδιές!
Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Σπύρο Αναγνωστόπουλο για τη φιλοξενία και την πολύτιμη βοήθειά του!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εισαγωγή Μαθητών ΝΕΟ
Ενημερωθείτε για τους τρόπους εισαγωγής νέων μαθητών στα Εκπαιδευτήρια Πάνου
Πληροφορίες
Επικοινωνία
Έχετε απορία; Μην διστάσετε, επικοινωνήστε μαζί μας!
  • Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου
  • 26340 21607
  • info@ekppanou.gr