Κολύμπι, εκπαίδευση και διασκέδαση για όλους …

Προγράμματα Εκμάθησης Κολύμβησης - Ψυχαγωγικής Κολύμβησης

Στα Εκπαιδευτήρια Πάνου πιστεύουμε πως η άθληση στο νερό προσφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες. Η άθληση στο νερό είναι από τις πιο ευεργετικές δραστηριότητες που μπορεί να επιτελέσει ένας άνθρωπος σε όλες τις ηλικίες.

Το Κολυμβητήριο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου είναι ένα σύγχρονο ιδιωτικό κολυμβητήριο ανοιχτό όχι μόνο στους μαθητές των σχολείων μας αλλά και στο ευρύτερο κοινό.

Στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων λειτουργεί κλειστό θερμαινόμενο  Κολυμβητήριο, όπου τα παιδιά μπορούν να χαλαρώσουν, να διασκεδάσουν και να γυμναστούν ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες τους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιούλιο.

Στόχος του κολυμβητηρίου είναι η προαγωγή της φυσικής δραστηριότητας έχοντας ως επίκεντρο το παιδί στα μικρά τμήματα.  Η παιδική ψυχολογία είναι για εμάς ο γνώμονας πάνω στον οποίο στηρίζουμε όλα τα παιδικά προγράμματα ώστε η προπόνηση να συμβάλει εξίσου στην σωματική διάπλαση αλλά στην πνευματική ανάπτυξή τους.

Το Κολυμβητήριο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου διαθέτει μία εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα που πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας.

Η ασφάλεια όσων συμμετέχουν στα προγράμματα κολύμβησης του Κολυμβητηρίου μας είναι ύψιστης σημασίας.

Για το λόγο αυτό, ο έλεγχος της ποιότητας του νερού γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Επιπλέον, οι πισίνες μας απολυμαίνονται με τις πλέον ασφαλείς και αποτελεσματικές μεθόδους.

Καταρτισμένοι εκπαιδευτές, καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην κολύμβηση, με γνώσεις ναυαγοσωστικής και εξειδίκευση στο baby swimming, διασφαλίζουν την άρτια διεξαγωγή των μαθημάτων, φροντίζοντας πάντα για τη σωστή εκγύμναση και την εκμάθηση κολύμβησης.

Εξειδικευμένα προγράμματα κολύμβησης για παιδιά και εφήβους (7 – 13 ετών)

Μέσα από το πρόγραμμα κολύμβησης το οποίο περιλαμβάνει την εκμάθηση των τεσσάρων στυλ (ελεύθερο, πρόσθιο, ύπτιο, πεταλούδα) και των τεχνικών του αθλήματος, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις φυσικές και κινητικές τους δεξιότητες, να μάθουν τη σωστή στάση του σώματος κατά την κολύμβηση και να προασπίσουν τη σωματική τους ακεραιότητα σε δύσκολες συνθήκες. Το πρόγραμμα κολύμβησης αποτελείται από διάφορα τμήμα, τα οποία διαμορφώνονται ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο κολύμβησης των συμμετεχόντων.