Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

symvouleftikes-ypiresies-01

Γραφείο Συμβουλευτικής

Στόχος του Γραφείου Συμβουλευτικής του Γυμνασίου είναι να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα που άπτονται των πτυχών της σχολικής ζωής ενός/μιας μαθητή/τριας. Στελεχώνεται από το συνεργάτη Ψυχολόγο του σχολείου μας και αποβλέπει προσφέροντας βοήθεια σε θέματα σχολικής επίδοσης, κοινωνικής ένταξης, κινητοποίησης και ενθάρρυνσης, κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς των μαθητών/τριών.symvouleftikes-ypiresies-01
Για την πραγματοποίηση των στόχων αυτών το Γραφείο Συμβουλευτικής συνεργάζεται με τους γονείς των μαθητών/τριών, τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου για μια συντονισμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τα παιδιά.

Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Βασική μέριμνα του σχολείου μας είναι η υπεύθυνη ενημέρωση των μαθητών/τριών μας για το σωστό Επαγγελματικό Προσανατολισμό τους. Για τον λόγο αυτό, πέρα από το σχετικό μάθημα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού που υλοποιείται στη Γ Τάξη, φροντίζουμε ώστε:symvouleftikes-ypiresies-02

 • Να προσφέρεται η δυνατότητα διεξαγωγής Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων για τον εντοπισμό προσωπικών κλίσεων και δεξιοτήτων,
 • Να οργανώνονται ενημερωτικές επισκέψεις σε ΑΕΙ και επαγγελματικούς χώρους, επιδιώκοντας την άμεση επικοινωνία και πληροφόρηση των μαθητών/τριών από επαγγελματίες διαφόρων κλάδων.
 • Να αναπτύσσονται ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα στο πλαίσιο των Ομίλων και των Σχολικών Δραστηριοτήτων, που εξοικειώνουν τους/τις μαθητές/τριες με την Επιχειρηματικότητα, την Οικονομία, την Αγορά Εργασίας κ.ά.
 • Να οργανώνονται σε συνεργασία με τις δραστηριότητες του Θεσμού Κοινωνικής Ζωής «Ημέρες Επαγγελματικού Προσανατολισμού» κατά τις οποίες καλούνται στο σχολείο επαγγελματίες εγνωσμένης αξίας, προκειμένου να ενημερώσουν τους/τις μαθητές/τριες και να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους.

Σύμβουλος Καθηγητής

Για κάθε μαθητή/τρια του Γυμνασίου ορίζεται ένας Καθηγητής – Σύμβουλος, ο οποίος με ενισχυμένο το ψυχοπαιδαγωγικό του ρόλο αναλαμβάνει να παρακολουθεί την ακαδημαϊκή και παιδαγωγική πορεία του/της. Ο ρόλος του είναι καθοδηγητικός – συμβουλευτικός στη βάση του στόχου να προσφέρει στους μαθητές/τριες τις κατάλληλες εγγυήσεις για μια επιτυχημένη εκπαιδευτική πορεία.symvouleftikes-ypiresies-03
Λειτουργεί ως σύνδεσμος και συντονίζει την επικοινωνία μαθητών, καθηγητών και γονέων. Ειδικότερα για τους/τις μαθητές/τριες της Α Γυμνασίου συμβάλλει στην ομαλότερη μετάβαση τους από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.
Ειδικότερα, τα κυριότερα καθήκοντα του Καθηγητή – Συμβούλου είναι τα εξής:

 • Υποδέχεται το/τη μαθητή/τρια με την εγγραφή του/της ώστε να διαπιστωθούν οι ανάγκες και τα ιδιαίτερα γνωρίσματά του/της και να καθοριστούν οι εκπαιδευτικοί και προσωπικοί του/της στόχοι.
 • Διαμορφώνουν μαζί το ετήσιο «Εκπαιδευτικό Συμβόλαιο» και συνυπογράφουν μαζί τη προσπάθεια τους να προσεγγίσουν τους επιδιωκόμενους μαθησιακούς στόχους.
 • Πραγματοποιεί συναντήσεις με τους/τις μαθητές/τριες  ώστε να εντοπίσει όποια πιθανά προβλήματα και να τους/τις καθοδηγήσει σε θέματα μελέτης.
 • Προβληματίζεται με τους/τις μαθητές/τριες για δραστηριότητες που αφορούν στην ευρύτερη παιδεία και μόρφωσή τους.
 • Συνεργάζεται καθημερινά με τους καθηγητές του τμήματος, αναλύει στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων των μαθητών/τριών και παρακολουθεί την πορεία κάθε μαθητή/τριας.
 • Μεταφέρει την εικόνα του/της κάθε μαθητή/τριας χωριστά στις Παιδαγωγικές Συσκέψεις,  όπου και αποφασίζονται διορθωτικές ενέργειες.
 • Ενημερώνει με προσωπική επαφή τους γονείς και τους κηδεμόνες για την πρόοδο των μαθητών/τριών πέρα από τις  τακτικές ενημερώσεις που πραγματοποιούνται από το σύνολο των καθηγητών μας.
 • Ασκεί γενικότερα συμβουλευτική για θέματα ακαδημαϊκά, παιδαγωγικά και για προσωπικά προβλήματα των μαθητών/τριών του. Εντοπίζει μαθητές/τριες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και κλίση σε καλλιτεχνικές, αθλητικές ή άλλες δραστηριότητες (που ενδεχομένως από κοινού τις έχουν ανακαλύψει) και ενημερώνει τους διδάσκοντες, τη Διεύθυνση και τους γονείς γι΄αυτές. Παροτρύνει και παρωθεί συνεχώς τους/τις μαθητές/τριες να καλλιεργήσουν τις κλίσεις και τις δεξιότητες τους, ενδυναμώνοντας τη δημιουργική τους κλίση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εισαγωγή Μαθητών ΝΕΟ
Ενημερωθείτε για τους τρόπους εισαγωγής νέων μαθητών στα Εκπαιδευτήρια Πάνου
Πληροφορίες
Επικοινωνία
Έχετε απορία; Μην διστάσετε, επικοινωνήστε μαζί μας!
 • Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου
 • 26340 21607
 • info@ekppanou.gr