Όμιλοι

omiloi

omiloi

Οι όμιλοι είναι ένας θεσμός που λειτουργεί τόσο στο πλαίσιο του Βασικού και του Διευρυμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος, όσο και εκτός σχολικού ωραρίου με ευθύνη των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου.
Η θεματική τους ποικίλει και μπορεί να αναφέρεται σε οτιδήποτε συμβάλλει στην ανάπτυξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων και κλίσεων των μαθητών/τριών που συμμετέχουν σε αυτούς. Οι μαθητές/τριες μας έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν τη δραστηριότητα που επιθυμούν. Κάποιοι Όμιλοι προγραμματίζουν και έκτακτες συναντήσεις εκτός σχολικού προγράμματος. Επίσης πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις σε χώρους που σχετίζονται με το αντικείμενο του Ομίλου.
Η πρωτοτυπία αυτού του προγράμματος, πέραν της δυνατότητας που έχουν οι μαθητές/τριες να επιλέξουν το θεματικό αντικείμενο του ομίλου που πραγματικά τους ενδιαφέρει, έγκειται στη συνύπαρξη στον ίδιο όμιλο μαθητών/τριών από διαφορετικές τάξεις, ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι μικρός. Μέριμνα του σχολείου είναι η καλλιέργεια του κοινοτικού πνεύματος το οποίο μπορεί να συγκροτηθεί μέσα από την συν – λειτουργία μικρότερων ομάδων και τις παρεπόμενες δημιουργικές ζυμώσεις και αλληλεπιδράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ τους.
Οι Βασικοί Όμιλοι οι οποίοι υλοποιούνται σε σταθερή βάση κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και η λειτουργία των οποίων συναρτάται με στρατηγικές επιλογές του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Σχολείου είναι:

Πέραν αυτών των Ομίλων στη διάρκεια κάθε σχολικού έτους λειτουργούν Περιοδικοί Όμιλοι που συναρτώνται με τις επιλογές και τις προτάσεις των Ακαδημαϊκών Τμημάτων προς τη Διεύθυνση του Σχολείου.
Κάθε Όμιλος έχει διάρκεια 4 μηνών (Οκτώβριος – Ιανουάριος). Στη δεύτερη περίοδο (Φεβρουάριος – Μάιος) υλοποιείται ανασχεδιασμός του προγράμματος ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους/στις μαθητές/τριες μας να επιλέξουν διαφορετικά αντικείμενα εφόσον το επιθυμούν.

Περιοδικοί όμιλοι τρέχοντος σχολικού έτους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εισαγωγή Μαθητών ΝΕΟ
Ενημερωθείτε για τους τρόπους εισαγωγής νέων μαθητών στα Εκπαιδευτήρια Πάνου
Πληροφορίες
Επικοινωνία
Έχετε απορία; Μην διστάσετε, επικοινωνήστε μαζί μας!
  • Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου
  • 26340 21607
  • info@ekppanou.gr