Οι εκπαιδευτικές μας μέθοδοι

Εργαζόμαστε με τις εξής μεθόδους:

α) Τις θεματικές προσεγγίσεις, οι οποίες είναι προγραμματισμένες εμπειρίες μάθησης, όπου η επιλογή των θεμάτων και ο σχεδιασμός έχουν γίνει από την εκπαιδευτικό. Ταυτόχρονα, όμως η εκπαιδευτικός ακούει προσεκτικά τις ιδέες και τις προτάσεις των παιδιών και μπορεί τελικά να αναπτυχθούν περισσότερες δραστηριότητες από αυτές που είχαν αρχικά προβλεφθεί. Ωστόσο , το ενδιαφέρον των παιδιών για το θέμα που επέλεξε η εκπαιδευτικός μπορεί να μην είναι έντονο οπότε αυτό διακόπτεται.

β) Τα σχέδια εργασίας αναδύονται από τα ίδια τα παιδιά, τα οποία μάλιστα συμμετέχουν στο σχεδιασμό της πορείας της έρευνας. Η χρονική διάρκεια των δραστηριοτήτων συνδέεται άμεσα και σε αυτή την περίπτωση με την διατήρηση του ενδιαφέροντος των παιδιών.

Η βοήθεια των γονέων και στις δυο αυτές εκπαιδευτικές μεθόδους είναι πολύτιμη, καθώς μπορούν να συγκεντρωθούν μαζί με τα παιδιά πληροφορίες από το internet, σχετικά βιβλία, αντικείμενα κτλ. Επιπλέον, μπορεί κάποιοι γονείς να προσκληθούν στην τάξη, προκειμένου να μιλήσουν για το επάγγελμά τους, όταν αυτό σχετίζεται με κάποιο από το θέματά μας π.χ ταχυδρόμος, κτηνίατρος. Ακόμη, οι γονείς που επιθυμούν και έχουν την δυνατότητα, μπορούν να μας συνοδεύουν στις επισκέψεις, που έχουν προγραμματιστεί και υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας.

γ) Φάκελος αξιολόγησης – Portfolio
Οι ατομικοί φάκελοι των παιδιών αποτελούν πολύτιμο υλικό για την παρακολούθηση της μαθησιακής τους εξέλιξης. Στον ατομικό αρχείο- φάκελο συγκεντρώνονται αντιπροσωπευτικές εργασίες με τις οποίες η εκπαιδευτικός διαπιστώνει τον ατομικό ρυθμό του κάθε παιδιού και την εξέλιξη του, ώστε στη συνέχεια να το υποστηρίξει σύμφωνα με τις ατομικές μαθησιακές του ανάγκες .

δ) Πρόγραμμα Μετάβασης
Η θετική αλληλεπίδραση μπορεί να καλλιεργηθεί και σε συνεργασία με το δημοτικό σχολείο στα πλαίσια της πραγματοποίησης κοινών δραστηριοτήτων σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η συνεργασία αυτή πραγματοποιείται στο σχολείο μας και περιλαμβάνει ανάγνωση παραμυθιών από τα μεγαλύτερα στα μικρότερα, από κοινού διαμόρφωση αφισών (γιορτή του βιβλίου),από κοινού πραγματοποίηση σχεδίων εργασίας κ.α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εισαγωγή Μαθητών ΝΕΟ
Ενημερωθείτε για τους τρόπους εισαγωγής νέων μαθητών στα Εκπαιδευτήρια Πάνου
Πληροφορίες
Επικοινωνία
Έχετε απορία; Μην διστάσετε, επικοινωνήστε μαζί μας!
  • Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου
  • 26340 21607
  • info@ekppanou.gr