Ταξίδι στον χώρο της τεχνολογίας

Με αφορμή το εκπαιδευτικό διαθεματικό πρόγραμμα που έχει αναλάβει η Ε’ δημοτικού των εκπαιδευτηρίων μας, αναφορικά με την εξέλιξη της τεχνολογίας και τη συμβολή της στην εκπαίδευση, οι μαθητές μας πραγματοποίησαν ένα ταξίδι στον χώρο της τεχνολογίας.
Έτσι, συνέλεξαν πληροφορίες από το διαδίκτυο για την εξέλιξη ποικίλων τεχνολογικών μέσων, αντικειμένων καθημερινής χρήσης και δραστηριοτήτων τα οποία με τη συμβολή της τεχνολογίας μετατρέπονται χρόνο με τον χρόνο σε προηγμένα τεχνολογικά εργαλεία! Οι τεχνολογικές μεταβολές προκάλεσαν έντονα το ενδιαφέρον των μαθητών με αποτέλεσμα να πυροδοτηθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος κατά τον οποίο εξέφρασαν τις απόψεις τους για τη χρησιμότητα των μέσων αυτών αλλά και τον τρόπο διαχείρισής τους από τον μέσο άνθρωπο.
Εν κατακλείδι, προσπάθησαν να απαντήσουν στο εξής ερώτημα: «Η ελευθερία του ανθρώπου της σύγχρονης εποχής είναι θύμα των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών που επιτάσσει η ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη;» Αναντίρρητα, δεδομένων των νέων συνθηκών που έχει επιφέρει ο ιός COVID-19 στην εκπαίδευση, διαπιστώνεται πως η τεχνολογία και το διαδίκτυο έχουν αναδειχθεί βασικοί αρωγοί της. Ωστόσο, οι μαθητές μας, αντιπαραβάλλοντας τις θετικές με τις αρνητικές συνέπειες της χρήσης της τεχνολογίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα «παν μέτρον άριστον»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εισαγωγή Μαθητών ΝΕΟ
Ενημερωθείτε για τους τρόπους εισαγωγής νέων μαθητών στα Εκπαιδευτήρια Πάνου
Πληροφορίες
Επικοινωνία
Έχετε απορία; Μην διστάσετε, επικοινωνήστε μαζί μας!
  • Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου
  • 26340 21607
  • info@ekppanou.gr