Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου συμμετέχουν στο σχολικό σεισμογραφικό δίκτυο “School Network Alerts Citizens”

Από το καλοκαίρι του 2019 τα Εκπαιδευτήρια Πάνου συμμετέχουν στο σχολικό σεισμογραφικό δίκτυο “School Network Alerts Citizens”, που συντονίζει ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας.
Οι καθημερινές παρατηρήσεις που καταγράφονται από τους σχολικούς σεισμογράφους είναι απαραίτητες για την μελέτη της εξελισσόμενης σεισμικής δράσης. Τα Εθνικά σεισμολογικά δίκτυα σε κάθε χώρα παρέχουν σε πραγματικό χρόνο σε όλους μας τις πληροφορίες που συλλέγουν από τους σεισμογράφους και η εικόνα της καθημερινής παραγωγής σεισμών είναι κάτι σαν τους μετεωρολογικούς χάρτες για την ενημέρωση και πρόληψη των πολιτών.
Οι μαθητές/μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων σήμερα 7/02/2020 συνέλεξαν και επεξεργάστηκαν σημαντικές παραμέτρους της σεισμικής δόνησης που καταγράφηκε στις 6:45 το πρωί από τον σεισμογράφο του σχολείου μας. Ο σεισμός μεγέθους 3.9 R είχε επίκεντρο 10χλμ Ανατολικά – Βορειοανατολικά των Καλαβρύτων και εστιακό βάθος 10χλμ. Ο σχολικός μας σεισμογράφος τύπου Raspberry Shake συνδέεται άμεσα στο σχολικό δίκτυο σεισμογράφων, που προσομοιώνει μεθοδικά και συστηματικά την επιστημονική μεθοδολογία στη σχολική πραγματικότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εισαγωγή Μαθητών ΝΕΟ
Ενημερωθείτε για τους τρόπους εισαγωγής νέων μαθητών στα Εκπαιδευτήρια Πάνου
Πληροφορίες
Επικοινωνία
Έχετε απορία; Μην διστάσετε, επικοινωνήστε μαζί μας!
  • Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου
  • 26340 21607
  • info@ekppanou.gr