Σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής των αιωρούμενων σωματιδίων

Στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και των δράσεων της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας, εκπονούνται διαθεματικά προγράμματα με φιλοσοφία STEM. Σε ένα από αυτά και σε συνεργασία με την ομάδα “Αιθέρας” του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών και τον καθηγητή κ. Ανδρέα Καζαντζίδη μελετούμε τις συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα της περιοχής της Ναυπάκτου. Στο πλαίσιο της συνεργασίας έχουν τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας και σε κεντρικό σημείο της πόλης της Ναυπάκτου δύο συστήματα παρακολούθησης και καταγραφής των σωματιδίων PM1, PM2.5 και PM10.
Μαθητές/μαθήτριες μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας των Εκπαιδευτηρίων Πάνου “GreenPanou” παρακολουθούν και επεξεργάζονται τις μετρήσεις των δύο σταθμών που μετρούν την συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων PM1, PM2.5 και PM10 σε πραγματικό χρόνο.
Από τις μετρήσεις και τις αναλύσεις των δεδομένων για το έτος 2020 τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι μέσες ετήσιες τιμές των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων και για τους δύο σταθμούς είναι πολύ χαμηλές και δεν υπερβαίνουν τα όρια που έχουν καθιερωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επιπλέον ο δείκτης ποιότητας αέρα και για τις δύο περιοχές κρίνεται πολύ καλός με βάση τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος.
Στο παρακάτω link παρουσιάζονται οι τελευταίες μετρήσεις από τους σταθμούς της Ναυπάκτου:
(Ιστοσελίδα του προγράμματος εκπαιδευτικής σεισμολογίας “Τα σχολεία μελετούν τους σεισμούς”- SNAC :https://snac.gein.noa.gr/)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εισαγωγή Μαθητών ΝΕΟ
Ενημερωθείτε για τους τρόπους εισαγωγής νέων μαθητών στα Εκπαιδευτήρια Πάνου
Πληροφορίες
Επικοινωνία
Έχετε απορία; Μην διστάσετε, επικοινωνήστε μαζί μας!
  • Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου
  • 26340 21607
  • info@ekppanou.gr