Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.
Η Ελληνική Γλώσσα αποτελεί ένα σπάνιο φαινόμενο και ποσοτικά και ποιοτικά. Έχει την πιο μακρά ιστορία από όλες τις Ευρωπαϊκές γλώσσες. Είναι μια από τις ελάχιστες στον κόσμο που παρουσιάζει ομοιογενή εξέλιξη και αποτελεί φαινόμενο σπάνιο στη γλωσσολογική ιστορία του ανθρώπινου γένους διότι ομιλείται επί χιλιάδες χρόνια χωρίς διακοπή. Είναι μια γλώσσα με μοναδικές αρετές: διαθέτει εκφραστικότητα, ευλυγισία, δύναμη συνθετική και ικανότητα παραγωγική ώστε ανάλογα με τις ανάγκες να παράγει και να συνθέτει νέες λέξεις.
Η ελληνική γλώσσα επέδρασε στη διαμόρφωση των γλωσσών πολλών λαών. Η Αγγλική γλώσσα, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί σήμερα πάνω από 50.000 λέξεις Ελληνικής προέλευσης.
Οι μαθητές του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Πάνου συνεργάζονται από την αρχή της σχολικής χρονιάς με μαθητές από άλλες τρεις χώρες μελετώντας συστηματικά αυτές τις λέξεις με σκοπό τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού λεξικού.
Η δουλειά των παιδιών αποτυπώνεται στο ακόλουθο blog το οποίο θα ανανεώνεται διαρκώς μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς:
https://theodysseyofwords.blogspot.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εισαγωγή Μαθητών ΝΕΟ
Ενημερωθείτε για τους τρόπους εισαγωγής νέων μαθητών στα Εκπαιδευτήρια Πάνου
Πληροφορίες
Επικοινωνία
Έχετε απορία; Μην διστάσετε, επικοινωνήστε μαζί μας!
  • Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου
  • 26340 21607
  • info@ekppanou.gr