«Η δύναμη βρίσκεται στις διαφορές, όχι στις ομοιότητες»

Σήμερα, 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων, συμμετείχαν σε βιωματικό εργαστήρι, με απώτερο στόχο την κατανόηση και τον σεβασμό της διαφορετικότητας, καθώς και την πλήρη ένταξή της στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Αφορμή αποτέλεσε το βιβλίο «Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο» του Silverstein Shel, το οποίο δραματοποιήθηκε από τους μαθητές. Πιο συγκεκριμένα, σχημάτισαν με το σώμα τους το τρίγωνο, δείχνοντας με τις γωνίες τις δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν με τη βοήθεια του κύκλου, δηλαδή του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.
Αρωγός της προσπάθειας υπήρξε η κυρία Αποστολία Πάστρα, Διδάκτωρ του Πάντειου Πανεπιστημίου στο Τμήμα Ψυχολογίας και Μεταδιδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με εξειδίκευση στη διερευνητική δραματοποίηση και διδάσκουσα, τέλος, στο Πανεπιστήμιο Frederick , στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Ειδικής Εκπαίδευσης.
Η κυρία Αποστολία και οι συνεργάτες της πρόσφεραν στους μικρούς μαθητές την ευκαιρία να δουν με μία διαφορετική ματιά γύρω τους, να διακρίνουν το διαφορετικό και την ομορφιά που το διέπει, να κάνουν ένα βήμα προς την εξομάλυνση της ανισότητας, να παραδεχτούν τις δυσκολίες και να βρουν τρόπους αντιμετώπισης.
Στο τέλος, έδωσαν την υπόσχεση της λείανσης των γωνιών του τριγώνου και την δημιουργία κύκλου – αγκαλιάς για όλους τους «διαφορετικούς» που κάνουν όμορφες τις ανθρώπινες σχέσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εισαγωγή Μαθητών ΝΕΟ
Ενημερωθείτε για τους τρόπους εισαγωγής νέων μαθητών στα Εκπαιδευτήρια Πάνου
Πληροφορίες
Επικοινωνία
Έχετε απορία; Μην διστάσετε, επικοινωνήστε μαζί μας!
  • Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου
  • 26340 21607
  • info@ekppanou.gr