Επίσκεψη στο πρότυπο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες και των τριών τάξεων του Γυμνασίου των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου» επισκέφθηκαν το νέο πρότυπο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Αρχικά, ξεναγήθηκαν στην διαδραστική έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, η οποία περιλαμβάνει 57 διαφορετικά εκθέματα σε τομείς αιχμής, όπως της Φυσικής, της Χημείας, της Βιολογίας, των Μαθηματικών, της Πληροφορικής αλλά και της Ρομποτικής. Σύγχρονα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα παρουσιάστηκαν με κατανοητό και εύληπτο τρόπο, ενώ μέσω της βιωματικής εξερεύνησης και της ενεργούς συμμετοχής οι μαθητές μας θεμελίωσαν και εμπέδωσαν τη γνώση.
Μάλιστα, οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου εντυπωσιάστηκαν από τα «εκρηκτικά» πειράματα, έπαιξαν με γνωστά φυσικά μεγέθη και εξοικειώθηκαν με βασικές χημικές αντιδράσεις, όπως αυτή της καύσης. Από την άλλη, οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου παρακολούθησαν πειράματα σχετικά με τον ηλεκτρισμό και τον ηλεκτρομαγνητισμό και συνειδητοποίησαν ότι η σύνδεση μεταξύ ηλεκτρισμού και μαγνητισμού, κατέχει καταλυτικό ρόλο στον σύγχρονο τεχνολογικό κόσμο.
Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία που προκάλεσε το ενδιαφέρον όχι μόνο των μαθητών αλλά και των συνοδών καθηγητών τους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εισαγωγή Μαθητών ΝΕΟ
Ενημερωθείτε για τους τρόπους εισαγωγής νέων μαθητών στα Εκπαιδευτήρια Πάνου
Πληροφορίες
Επικοινωνία
Έχετε απορία; Μην διστάσετε, επικοινωνήστε μαζί μας!
  • Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου
  • 26340 21607
  • info@ekppanou.gr