Συμμετέχει για πρώτη φορά το Γυμνάσιο στο πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ229

Με μεγάλη χαρά το γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ229. Μαζί με άλλα 4 ευρωπαϊκά σχολεία από τη Γαλλία (2 σχολεία), τη Σκωτία και τη Ρουμανία θα δουλέψουμε για τα σχολικά έτη 2020-2021 και 2021-2022 στο πρόγραμμα με τίτλο «Des Ecoles Européennes engagées pour le développement durable»- Ευρωπαϊκά σχολεία για την αειφόρο ανάπτυξη.
Στόχος του προγράμματος η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των μαθητών και μαθητριών γύρω από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Κατά τη διάρκεια του διετούς αυτού προγράμματος, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν παιδιά από άλλες χώρες, να επικοινωνήσουν απόψεις και εμπειρίες στη γαλλική και αγγλική γλώσσα αλλά και να δουλέψουν με τους καθηγητές τους πάνω στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης όπως αυτοί περιγράφονται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
Κατά τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβριο του 2015 υιοθετήθηκαν 17 στόχοι και 169 υποστόχοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Οι στόχοι αυτοί είναι παγκόσμιου χαρακτήρα και γενικής εφαρμογής και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους έως το 2030.
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου θα εργαστούν πάνω στον 11ο στόχο: δημιουργία πόλεων και ανθρώπινων οικισμών χωρίς αποκλεισμούς, οι οποίοι να είναι ασφαλείς, ανθεκτικοί και βιώσιμοι.
Παράλληλα θα δουλέψουν σε συνεργασία με τα άλλα σχολεία πάνω στο 13ο στόχο: άμεση δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεων της αλλά φυσικά και στον 17ο στόχο: ενίσχυση των μέσων εφαρμογής και αναζωογόνηση της Παγκόσμιας Σύμπραξης για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών στα συνεργαζόμενα σχολεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εισαγωγή Μαθητών ΝΕΟ
Ενημερωθείτε για τους τρόπους εισαγωγής νέων μαθητών στα Εκπαιδευτήρια Πάνου
Πληροφορίες
Επικοινωνία
Έχετε απορία; Μην διστάσετε, επικοινωνήστε μαζί μας!
  • Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου
  • 26340 21607
  • info@ekppanou.gr