Ασφαλής επιστροφή των μαθητών του δημοτικού και νηπιαγωγείου στο σχολείο!

Με μεγάλη χαρά σήμερα καλωσορίσαμε και πάλι τους μαθητές του Δημοτικού.
Ο ενθουσιασμός τους ήταν έκδηλος και η εκ νέου προσαρμογή μετά τη δίμηνη αποχή από τη δια ζώσης εκπαίδευση ήταν ιδιαιτέρως ομαλή.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι κατά την προσέλευση και αναχώρηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών, χρησιμοποιούνται διαφορετικές είσοδοι.
Παρόμοια, έχει ληφθεί η κατάλληλη μέριμνα για τους χώρους όπου προαυλίζεται κάθε τμήμα συμπεριλαμβανομένου και στην περίπτωση βροχερών ημερών.
Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον σωστό και πλήρη αερισμό των σχολικών αιθουσών με τη χρονική διάρκεια και τη συχνότητα που ορίζει η εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας με σκοπό την αποφυγή διασποράς του ιού SARS-CoV-2 (Αρ. Πρωτ:Δ1 / ΓΠ οικ.986/8-1-2021).
Τέλος ήδη από σήμερα το απόγευμα, μετά την επισταμένη καθαριότητα σε όλους τους χώρους του σχολείου, ακολούθησε η απολύμανση αυτών, από ειδικό συνεργείο με τη χρήση νεφελοποιητή, ενώ καθημερινή θα είναι και η απολύμανση τόσο στους παραπάνω χώρους όσο και στα σχολικά λεωφορεία.
Στην παραπάνω μέθοδο χρησιμοποιείται ειδικός ηλεκτρικός εκνεφωτήρας, ο οποίος ελευθερώνει το απολυμαντικό μέσο σε πολύ μικρά σταγονίδια δημιουργώντας ένα ψυχρό νέφος ομίχλης το οποίο καλύπτει όλες τις επιφάνειες του χώρου.
Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται ομοιογένεια του νέφους και διασπορά του απολυμαντικού μέσου πάνω στις επιφάνειες και τα αντικείμενα. H εφαρμογή αυτή ενδείκνυται για την ολική κάλυψη κλειστών χώρων.
Αυτού του είδους η απολύμανση εμποδίζει την εξάπλωση των μικροβίων σε όλες τις επιφάνειες, καταπολεμά την αλληλο-μετάδοση και μειώνει τον αριθμό των μικροβίων έως και 99.999%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εισαγωγή Μαθητών ΝΕΟ
Ενημερωθείτε για τους τρόπους εισαγωγής νέων μαθητών στα Εκπαιδευτήρια Πάνου
Πληροφορίες
Επικοινωνία
Έχετε απορία; Μην διστάσετε, επικοινωνήστε μαζί μας!
  • Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου
  • 26340 21607
  • info@ekppanou.gr