Κοινωνική Συμπαράσταση Γυμνασίου: Ανάδοχοι του …Emmanouel μέσω της Αctionaid

filanthropiki-03

filanthropiki-03Στο πλαίσιο της Κοινωνικής συμπαράστασης των Εκπαιδευτηρίων  Πάνου, οι Μαθητές και οι Εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου αναλάβαμε μια σημαντική πρωτοβουλία.
Μέσω του οργανισμού Αctionaid γίναμε ανάδοχοι του 12χρονου Emmanuel από τη Ρουάντα. (Για λόγους διατηρήσεως της αξιοπρεπείας του φίλου μας δεν δημοσιεύουμε τη φωτογραφία του και άλλα προσωπικά στοιχεία, τα οποία είναι στη διάθεση κάθε καλοπροαίρετου ενδιαφερομένου).
Αισθανόμαστε ότι η σχολική μας οικογένεια αυξήθηκε κατά ένα άτομο. Τον Emmanouel. Αποκτήσαμε έναν ακόμα μαθητή, συμμαθητή, φίλο. Κάποιον για τον οποίον νοιαζόμαστε, ενδιαφερόμαστε, βοηθάμε.
Ο Emmanouel έχει άλλα 6 αδέλφια, ζει σε ένα σπίτι φτιαγμένο με λάσπη και ξύλα και έχει για σκεπή τσίγκο. Χρειάζεται να περπατάει μεγάλες αποστάσεις για να φτάσει στην πλησιέστερη πηγή καθαρού πόσιμου νερού και να το μεταφέρει στο σπίτι του.
Εμείς συνδεόμαστε πλέον μαζί του και θα έχουμε συνεχή ενημέρωση για την πρόοδο και την εξέλιξη των έργων στην κοινότητά του, μέσα από την αλληλογραφία που θα έχουμε μαζί του.
Να επισημάνουμε ότι Αναδοχή μέσω της Actionaid σημαίνει υποστήριξη ενός παιδιού, της οικογένειάς του και όλων των ανθρώπων της περιοχής που ζει, ώστε να επιτευχθούν μόνιμες βελτιώσεις στην ποιότητα της ζωής τους.
Με αυτό τον τρόπο, δίνεται στους ανθρώπους των αναπτυσσόμενων χωρών βάσιμη ελπίδα να ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο, καθώς βοηθούνται να αξιοποιήσουν τις δικές τους ικανότητες και να βελτιώσουν τη ζωή τους, στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις. Πολύ περισσότερο, όμως, παίρνουν θάρρος να αποκτήσουν αξιοπρέπεια και ελπίδα.
Ταυτόχρονα υπάρχει ουσιαστικό όφελος και για μας τους ίδιους. Ανοίξαμε ένα «παράθυρο στον κόσμο» και ερχόμαστε πλέον σε επαφή με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων στις αναπτυσσόμενες χώρες, μαθαίνοντας τις προκλήσεις τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν. Θα μοιραζόμαστε μαζί τους τις καθημερινές τους νίκες, γνωρίζοντας ότι και εμείς έχουμε συμβάλλει σε αυτές.
Μικρές, απλές, ασήμαντες (για μας) κινήσεις είναι ικανές να αλλάξουν προς το καλύτερο τη ζωή κάποιων ανθρώπων. Αλλάζουν τη ζωή αυτού που δέχεται την βοήθεια, αλλά και τη ζωή αυτών που βοηθάνε, καθώς κάνουν πιο ποιοτική τη ζωή τους και της δίνουν και με αυτό τον τρόπο αξία, νόημα και επίπεδο. Και αφού αλλάζει η ζωή έστω και ενός ανθρώπου, αμέσως αλλάζει η ζωή όλου του κόσμου.
Για να θυμηθούμε και το λόγο του Χριστού: «Πορεύου καί σύ ποίει Ομοίως»……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εισαγωγή Μαθητών ΝΕΟ
Ενημερωθείτε για τους τρόπους εισαγωγής νέων μαθητών στα Εκπαιδευτήρια Πάνου
Πληροφορίες
Επικοινωνία
Έχετε απορία; Μην διστάσετε, επικοινωνήστε μαζί μας!
  • Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου
  • 26340 21607
  • info@ekppanou.gr