Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Στο πλαίσιο της θεματικής προσέγγισης «Σχήματα-Χρώματα» τα παιδιά του νηπιαγωγείου των εκπαιδευτηρίων Πάνου είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις προϋπάρχουσες γνώσεις και εμπειρίες τους πάνω στα χρώματα και στα σχήματα με νέες πρωτότυπες και δημιουργικές δραστηριότητες.

Αρχικά, τα παιδιά με την ενθάρρυνση των εκπαιδευτικών συγκέντρωσαν το ανάλογο φωτογραφικό και έντυπο υλικό.

Σε ό,τι αφορά τα γνωστικά αντικείμενα της γλώσσας και των μαθηματικών πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, δημιούργησαν το σχετικό αλφαβητάρι καθώς και πίνακες αναφοράς. Μέτρησαν σχήματα στο χώρο και τα κατέγραψαν, χρησιμοποιώντας αυθαίρετες και συμβατές μονάδες μέτρησης.

Εκφράστηκαν δημιουργικά και πειραματίστηκαν με χρώματα και υλικά (τέμπερες, λαδοπαστέλ, δακτυλομπογιές, κηρομπογιές, μαρκαδόρους κ.α. ) φτιάχνοντας εικαστικές δημιουργίες (Καντίνσκι-φωτό) και κατασκευές (Σχηματούλης-φωτό). Έπαιξαν μουσικοκινητικά παιχνίδια (φωτό), σχολίασαν με την βοήθεια των εκπαιδευτικών πίνακες μεγάλων ζωγράφων, πληκτρολόγησαν τα ονόματά τους στο διαδίκτυο, συγκέντρωσαν πληροφορίες, πραγματοποίησαν αφιερώματα κ.α.

Στο πλαίσιο της μελέτης του περιβάλλοντος εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για τα χρώματα του φάσματος και πώς αυτό δημιουργείται με σχετικά πειράματα.

Οκτώβριος 2009

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου