Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Στο πλαίσιο της θεματικής προσέγγισης «Το σώμα μου -ο εαυτός μας – η οικογένεια μου», η οποία επιλέχθηκε από τις εκπαιδευτικούς της τάξης προκειμένου τα παιδιά να επεκτείνουν τις γνώσεις τους, πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δραστηριότητες.

Αρχικά, δημιουργήσαμε Ιστόγραμμα όπου καταγράψαμε τις προτάσεις των παιδιών αναφορικά με τα όσα θέλουν να μάθουν για το ανθρώπινο σώμα καθώς και τις ερωτήσεις τους. Παράλληλα με αυτό, συγκεντρώσαμε υλικό από περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, διαδίκτυο και μέσα από την ανάγνωση πληροφοριακού υλικού μάθαμε τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος ,μιλήσαμε για τα εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά καθώς και για τις αισθήσεις.

Σε ό,τι αφορά το γνωστικό αντικείμενο της γλώσσας ,τα παιδιά εμπλούτισαν το προφορικό τους λόγο με σχετικά ποιήματα, γλωσσοδέτες, αινίγματα, για την οικογένεια, έφτιαξαν το αλφαβητάρι του σώματος. Παρατήρησαν και συζήτησαν έργα τέχνης που απεικονίζουν ανθρώπους, κυρίως προσωπογραφίες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα πορτρέτα του Picasso. Σε μια γωνιά της τάξης τοποθετήσαμε έναν μεγάλο καθρέφτη και τα παιδιά παρατήρησαν τον εαυτό τους και απάντησαν σε ερωτήματα όπως : Τι βλέπεις; Πώς είναι το πρόσωπό σου; Πόσα παιδιά έχουν μαύρα μαλλιά κ.ά. Παράλληλα με αυτό, σε καρτελάκια έγραψαν τα βασικά μέρη του σώματος και του προσώπου και παίξαμε με πίνακες αναφοράς με τα αρχικά γράμματα.

Στα μαθηματικά μετρήσαμε το ύψος των νηπίων και καταγράψαμε τα αποτελέσματα δημιουργώντας πίνακες διπλής εισόδου. Επιπλέον, κάναμε αρκετές δραστηριότητες σχετικές με τις αισθήσεις όπως : παιχνίδια αφής, γεύσης ,όσφρησης, καθώς και αναγνώριση ήχων.

Τέλος, τα παιδιά εκφράστηκαν δημιουργικά με ποικίλους τρόπους .Στα εικαστικά, σε πολύχρωμα χαρτόνια ,τα παιδιά έφτιαξαν το περίγραμμα του σώματός τους, χρωμάτισαν το εσωτερικό του, σύγκριναν τα χαρακτηριστικά των περιγραμμάτων μεταξύ τους, έφτιαξαν κατασκευές με αποτυπώματα ποδιών και χεριών. Παράλληλα με αυτό, παίξαμε σε ζευγάρια το παιχνίδι «ο καθρέφτης» και κάναμε διάφορες μιμήσεις με το πρόσωπο και το σώμα μας .Οι μικροί μας μαθητές ζωγράφισαν τον εαυτό τους καθώς και την οικογένεια τους, και κατασκεύασαν κουκλάκια ,αγόρια και κορίτσια ανάλογα με το φύλο τους.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου