Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Απόκριες - Καθαρή Δευτέρα - Η Κυρά Σαρακοστή

Αυτές τις μέρες ασχοληθήκαμε στην τάξη με το σχέδιο εργασίας «Απόκριες - Καθαρή Δευτέρα - Η Κυρά σαρακοστή». Οι μικροί μας φίλοι γνώρισαν το ιστορικό και θρησκευτικό νόημα των γιορτών και των εθίμων αυτών (μπούλες, κουδουνάτοι, γαϊτανάκι, καρναβάλια, κατασκευή χαρταετών κτλ). Επιπλέον, προσεγγίσαμε τις αποκριές, το καρναβάλι και σχετικά έθιμα μέσα από την τέχνη. Μάθαμε πως φτιάχνονται οι χαρταετοί και ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα με τα ήθη και έθιμα των ημερών αυτών στην Ελλάδα. Τέλος, διαβάσαμε και επεξεργαστήκαμε σχετικές ιστορίες και ποιήματα και κατασκευάσαμε την Κυρά σαρακοστή!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου