Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Μαγικά Χριστούγεννα

Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εορτών αποφασίσαμε να ασχοληθούμε στην τάξη μας με το σχέδιο εργασίας «Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά». Αρχικά, δημιουργήσαμε τη σχετική γωνιά στην τάξη μας και την εμπλουτίσαμε με πλούσιο και ποικίλο υλικό.
Στον τομέα της γλώσσας αντιγράψαμε Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες ευχές στις κάρτες που ετοιμάσαμε καθώς και διάφορες λέξεις σχετικές με τα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, παίξαμε το αλφαβητάρι των Χριστουγέννων και κάναμε αντικατάσταση κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων σε χριστουγεννιάτικες λέξεις. Παράλληλα με αυτό, συγκεντρώσαμε συνταγές και γράψαμε όπως μπορούσαμε τις συνταγές με τα υλικά για τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Ακόμα, αναγνωρίσαμε τα γράμματα των λέξεων Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά και χριστουγεννιάτικες λέξεις μέσα σε κείμενα, κάρτες κλπ., βάλαμε σε σειρά τα γράμματα και σχηματίσαμε ευχές. Συζητήσαμε για το τι γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα, τι την Πρωτοχρονιά μιλήσαμε για τα ήθη και τα έθιμα αυτών των ημερών και απομνημονεύσαμε ευχές που λέμε τα Χριστούγεννα. Εκτός από αυτό, διαβάσαμε ιστορίες για τα Χριστούγεννα και για τη γέννηση του Χριστού, μάθαμε για τον Άγιο Βασίλειο, καθώς και παραδόσεις, ήθη και έθιμα του λαού μας αλλά και άλλων χωρών και κάναμε ιδιαίτερη αναφορά στους καλικάντζαρους. Στον τομέα των μαθηματικών, ομαδοποιήσαμε στολίδια ανάλογα με το σχήμα και το χρώμα και παίξαμε ποικίλα παιχνίδια πρόσθεσης και αφαίρεσης. Στον τομέα της μουσικής, μάθαμε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια & Κάλαντα. Στο μάθημα των Αγγλικών, μάθαμε ευχές στα Αγγλικά και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στον τομέα της πληροφορικής, αναζητήσαμε πληροφορίες και εικόνες στο διαδίκτυο για το χωριό του Αϊ Βασίλη και αντιγράψαμε ευχές στον υπολογιστή. Τέλος, στα εικαστικά φιλοτεχνήσαμε διάφορες ομαδικές εργασίες κολάζ από διάφορα υλικά και κατασκευάσαμε Χριστουγεννιάτικες κάρτες και χριστουγεννιάτικα ημερολόγια.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου