Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Ο κύκλος του νερού

Αυτή την εβδομάδα ασχοληθήκαμε στην τάξη μας με το σχέδιο εργασίας «ΤΟ ΝΕΡΟ». Τα παιδιά εμπλούτισαν με υλικό από εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία τη σχετική γωνιά της τάξης. Παρατηρήσαμε την υδρόγειο σφαίρα και εξηγήσαμε ότι η υδρόγειος σφαίρα είναι η γη και με το μπλε χρώμα απεικονίζεται το νερό. Ανακαλύψαμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της γης καλύπτεται με νερό. Παρατηρήσαμε το χάρτη της Ελλάδας και ανακαλύψαμε που υπάρχει νερό. Βρήκαμε τα ποτάμια, τις λίμνες, τις θάλασσες. Ακόμα, διαμορφώσαμε πίνακα αναφοράς στον οποίο υπάρχει αντιστοιχία εικόνων και λέξεων. Αναφερθήκαμε στις ιδιότητες του νερού και στις τρεις φυσικές του καταστάσεις. Μιλήσαμε για τον κύκλο του νερού και εξηγήσαμε ότι η εξάτμιση γίνεται σε απέραντη έκταση μέσα στη φύση. Δημιουργήσαμε ομαδικό κολάζ "το ταξίδι του νερού" και ατομικό κολλάζ την κύρια σταγονούλα, αφού διαβάσαμε την ιστορία της. Επιπλέον, σχηματίσαμε προτάσεις με λέξεις από διάφορες εικόνες, όπως σύννεφα, βροχή, ομπρέλα κα. Διαβάσαμε το ποίημα "το ποταμάκι" του Ζ Παπαντωνίου και τα παιδιά δραματοποίησαν το διάλογο ποταμάκι και παιδί. Συζητήσαμε για ποιο λόγο χρειαζόμαστε το νερό και φτιάξαμε το γραμματάκι Ν με πλαστελίνη και κολάζ. Διαβάσαμε βιβλία για το νερό και συζητήσαμε για το νερό στη θρησκεία μας, τον Αγιασμό, την γιορτή των Φώτων, τη Βάπτιση. Επιπρόσθετα, γνωρίσαμε ήθη και έθιμα του τόπου μας που σχετίζονται με το νερό. Παίξαμε πολλά μαθηματικά παιχνίδια με προσθέσεις και αφαιρέσεις με αντικείμενα που σχετίζονται με το νερό. Μιλήσαμε για το φαινόμενο της όξινης βροχής, για τρόπους αντιμετώπισής του καθώς και για το φαινόμενο της τήξης και της πήξης. Τέλος, κάναμε πειράματα σχετικά με τη διαλυτότητα του νερού.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου