Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Καλώς ήρθες πασχαλιά

Αυτές τις μέρες ασχοληθήκαμε στην τάξη μας με το σχέδιο εργασίας το Πάσχα. Αρχικά, δημιουργήσαμε τη σχετική γωνιά στην τάξη μας και την εμπλουτίσαμε με πλούσιο και ποικίλο υλικό. Στον τομέα της γλώσσας, αντιγράψαμε Πασχαλινές ευχές στις κάρτες που ετοιμάσαμε καθώς και διάφορες λέξεις σχετικές με το Πάσχα. Παράλληλα με αυτό, συγκεντρώσαμε συνταγές για πασχαλινά κουλουράκια και γράψαμε τα υλικά. Ακόμα, αναγνωρίσαμε τα γράμματα των λέξεων Πάσχα και  πασχαλινές  λέξεις μέσα σε  κείμενα, κάρτες και ποιήματα και σχηματίσαμε σχετικές λέξεις με πεζά και κεφαλαία γράμματα. Εκτός από αυτό, συζητήσαμε για το τι γιορτάζουμε το Πάσχα, μιλήσαμε για τα ήθη και τα έθιμα αυτών των ημερών στην περιοχή μας και όχι μόνο, και απομνημονεύσαμε ευχές που λέμε το Πάσχα. Στον τομέα των μαθηματικών, ομαδοποιήσαμε αντικείμενα σχετικά και παίξαμε παιχνίδια πρόσθεσης και αφαίρεσης. Στον τομέα της μουσικής μάθαμε διάφορα πασχαλινά τραγούδια και τα κάλαντα του Λαζάρου. Εκτός από αυτό, διαβάσαμε ιστορίες για τα Θεία Πάθη καθώς και παραδόσεις, ήθη και έθιμα του  λαού  μας την Μεγάλη Εβδομάδα. Στον τομέα της πληροφορικής, αναζητήσαμε πληροφορίες και εικόνες στο διαδίκτυο για τα ήθη του Πάσχα και αντιγράψαμε ευχές στον υπολογιστή. Τέλος, στα εικαστικά φιλοτεχνήσαμε διάφορες ομαδικές εργασίες κολάζ με διάφορα υλικά και κατασκευάσαμε πασχαλινές κάρτες και πασχαλινά καλαθάκια.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου