Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: «Σα να ήμουν στο 21»

Την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη σχολική αίθουσα από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου μας, εκδήλωση στα πλαίσια του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821. Το θεατρικό μας έργο είχε τίτλο «Σα να ήμουν στο 21» και μας ταξίδεψε πίσω στο χρόνο όπου συναντήσαμε τους ήρωες και τους αγωνιστές της επανάστασης. Οι μικροί μας πρωταγωνιστές είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν και να αναπτύξουν τις θεατρικές τους ικανότητές. Κλείνοντας τη θεατρική μας παράσταση, τα παιδιά τραγούδησαν με υπερηφάνεια και καμάρι επετειακά τραγούδια και τον εθνικό μας Ύμνο!!! Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι μικροί μας μαθητές με πολλές και ποικίλες δραστηριότητες, γνώρισαν το ιστορικό και θρησκευτικό νόημα της γιορτής, έμαθαν για τους ήρωες του 1821, διάβασαν και επεξεργάστηκαν ποιήματα σχετικά με το θέμα, ασχολήθηκαν με τα ήθη και τα έθιμα των ημερών αυτών, ετοίμασαν κατασκευές για να στολίσουν την τάξη και το σπίτι τους, έμαθαν να εκφράζουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για τα σύνθημα του αγώνα και έπαιξαν πολλά γλωσσικά και μαθηματικά παιχνίδια με ήρωες και αντικείμενα του αγώνα.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου