Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: «Πώς ήταν η ζωή τα παλιότερα χρόνια-ένα ταξίδι στο παρελθόν»

Με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία το νηπιαγωγείο των εκπαιδευτηρίων Πάνου πραγματοποίησε επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο Μανάγουλης στο πλαίσιο του διαθεματικού σχεδίου εργασίας «Η ζωή το 1821 – Ήρωες της επανάστασης». Οι μικροί μας μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δουν παραδοσιακά αντικείμενα της καθημερινής ζωής στο σπίτι καθώς και αγροτικά εργαλεία που προσέφεραν κάτοικοι της περιοχής και καταγράφουν την ιστορία του τόπου. Μας εντυπωσίασαν τα αντικείμενα που είναι συνδεδεμένα με την καθημερινή ζωή όπως τα υπέροχα λευκά κεντήματα, τα μάλλινα χαλιά υφασμένα όλα στο χέρι και στον αργαλειό, ο ξύλινος μπουφές, η πιατοθήκη, το δοχείο-βρύση, η κλούβα που εκτελούσε χρέη ψυγείου, η σκάφη, οι πινακωτές για το ψωμί, τα παλιά βαριά σίδερα κι ένα σωρό άλλα αντικείμενα. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους ανθρώπους που μας υποδέχτηκαν, μας φιλοξένησαν και μας ξενάγησαν με ιδιαίτερη ζεστασιά! Αξίζει να επισκεφτείτε το μουσείο, να ταξιδέψετε για λίγο πίσω στον χρόνο και να γνωρίσετε την παράδοση της Στερεάς Ελλάδας!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου