Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Ολυμπιακοί αγώνες και Αθλήματα

Αυτές τις μέρες ασχοληθήκαμε στο νηπιαγωγείο μας με το θέμα Ολυμπιακοί αγώνες και αθλήματα. Οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν ένα θέμα που κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον των παιδιών γιατί εξερεύνησαν αθλήματα που δεν είχαν γνωρίσει από κοντά παρά μόνο μέσα από τα ΜΜΕ. Αφού δημιουργήσαμε τη σχετική γωνιά στην τάξη μας με πλούσιο και ποικίλο υλικό, συζητήσαμε στην παρεούλα μας για τη σημασία των πέντε κύκλων της σημαίας των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων και τα έπαθλα των νικητών ολυμπιονικών στα Αρχαία χρόνια. Παράλληλα με αυτό, συλλέξαμε πολλά βιβλία, διαβάσαμε μύθους που σχετίζονται με τους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες, μάθαμε τα ολυμπιακά αθλήματα στην αρχαιότητα και τώρα, ποιος ήταν ο χρόνος διεξαγωγής τους, τότε και τώρα τι ήταν η Ολυμπιακή εκεχειρία, πως γινόταν η τελετή αφής της φλόγας των Ολυμπιακών αγώνων, ποτέ έγιναν την σύγχρονη εποχή στην Ελλάδα Ολυμπιακοί αγώνες και ποιος ήταν ο εμπνευστής της ιδέας. Ακόμα, γνωρίσαμε τις μασκότ των Ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα (Φοίβος, Αθηνά) και άλλων χωρών. Στον τομέα της γλώσσας παίξαμε το αλφαβητάρι των αθλημάτων και πολλά παιχνίδια αντικατάστασης πεζών και κεφαλαίων γραμμάτων. Στον τομέα των μαθηματικών και του φυσικού περιβάλλοντος μέσα από τους πέντε ολυμπιακούς κύκλους γνωρίσαμε τις πέντε ηπείρους, μάθαμε για τον πολιτισμό άλλων χωρών που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες και βρήκαμε ομοιότητες και διαφορές με τον δικό μας. Οι μικροί μας μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την υδρόγειο σφαίρα και να βρουν τις πέντε ηπείρους που συμβολίζουν οι πέντε ολυμπιακοί κύκλοι και να βρουν γεωγραφικά την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και ποια διαδρομή θα ακολουθήσει η ολυμπιακή φλόγα ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο. Στον τομέα των εικαστικών, τα παιδιά φιλοτέχνησαν το σήμα των Ελληνικών Ολυμπιακών αγώνων με το άσπρο στεφάνι πάνω σε γαλάζιο φόντο, ζωγράφισαν τα ολυμπιακά αθλήματα που τους αρέσουν, κατασκεύασαν την ολυμπιακή δάδα και έφτιαξαν κολάζ τις φιγούρες του Φοίβου και της Αθηνάς, τις πήλινες κούκλες που χρησιμοποιούσαν τα παιδιά για παιχνίδι στην αρχαιότητα. Στον τομέα της μουσικής τραγούδησαν τραγούδια εμπνευσμένα από τους Ολυμπιακούς αγώνες και την Ολυμπιακή εκεχειρία και άκουσαν τον ολυμπιακό ύμνο. Στη θεατρική αγωγή κάναμε αναπαράσταση των αγώνων που γίνονταν στην αρχαία Ολυμπία και αναπαράσταση της τελετής αφής της ολυμπιακής φλόγας. Τέλος παίξαμε πολλά παιχνίδια, αγώνες δρόμου με εμπόδια και γίναμε και εμείς για λίγο μικροί αθλητές!!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου