Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Μέσα Μεταφοράς

Αυτή την εβδομάδα, επεξεργαστήκαμε στο νηπιαγωγείο μας το σχέδιο εργασίας "μέσα μεταφοράς και μετακίνησης". Οι μικροί μας μαθητές μέσα από ποικίλες και ευχάριστες δραστηριότητες, γνώρισαν τα διάφορα μέσα μεταφοράς, τα ομαδοποίησαν με μαθηματικά παιχνίδια, τα σύγκριναν, τα ταξινόμησαν, τα μέτρησαν και οδηγήθηκαν στη διεξαγωγή λογικών συμπερασμάτων. Επιπλέον, έμαθαν να εφαρμόζουν σωστά τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και απέκτησαν κυκλοφοριακή συνείδηση καθώς και θετική στάση στα θέματα οδικής ασφάλειας. Ακόμα, συνεργάστηκαν ως ομάδα, εμπλούτισαν το λεξιλόγιο τους, ανέπτυξαν την γραφή μέσα από διάφορες γλωσσικές δραστηριότητες, δημιούργησαν το αντίστοιχο αλφαβητάρι, έκαναν αντικαταστάσεις κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων σε σχετικές λέξεις και δημιούργησαν ένα βιβλιαράκι με κανόνες οδικής συμπεριφοράς. Τέλος, εκφράστηκαν δημιουργικά μέσα από τα εικαστικά, κατασκεύασαν διάφορα μεταφορικά μέσα, έκαναν χειροτεχνίες και έπαιξαν διάφορα παιχνίδια δραματοποίησης!!!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου