Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Αποκριάτικα έθιμα

Μια εβδομάδα έμεινε και το τρελό ξεφάντωμα πλησιάζει...Η έναρξη του τριωδίου και τα αποκριάτικα έθιμα είναι πλούσια στην πατρίδα μας και διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Αυτό μας έδωσε το ερέθισμα να ασχοληθούμε διεξοδικά με τις Απόκριες και τα ήθη και τα έθιμα της. Αρχικά, δημιουργήσαμε τη γωνιά των Αποκριών, συλλέξαμε ποικίλο και πλούσιο οπτικό υλικό καθώς και πολλά βιβλία σχετικά με το θέμα. Κατόπιν, συζητήσαμε στην παρεούλα μας για το ποια ήθη και έθιμα των αποκριών γνωρίζουμε. Στον τομέα της γλώσσας, φτιάξαμε καρτέλες αναφοράς και αντιστοιχίσαμε την λέξη με την αντίστοιχη εικόνα, φτιάξαμε τη λέξη καρναβάλι με κολάζ, αντιστοιχίσαμε τα ήθη και τα έθιμα της Αποκριάς με περιοχές της Ελλάδας, παίξαμε το αλφαβητάρι του καρναβαλιού και κάναμε αντιστοιχήσεις κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων σε διάφορες σχετικές λέξεις. Στον τομέα των μαθηματικών παίξαμε πολλά παιχνίδια με προσθέσεις και αφαιρέσεις με κλόουν και μάσκες και πραγματοποιήσαμε ομαδοποιήσεις και αντιστοιχίσεις συμβόλων και ποσοτήτων. Στον τομέα των εικαστικών, κατασκευάσαμε μάσκες, φιλοτεχνήσαμε κολάζ με την κυρά Σαρακοστή και φτιάξαμε το δικό μας γαϊτανάκι!! Περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία το αποκριάτικο πάρτυ μας!!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου