Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Νερό

Αυτή την εβδομάδα ασχοληθήκαμε στην τάξη μας με το σχέδιο εργασίας το νερό. Τα παιδιά δημιούργησαν και εμπλούτισαν με υλικό από εφημερίδες και περιοδικά, τη σχετική γωνιά της τάξης. Παρατηρήσαμε την υδρόγειο σφαίρα και εξηγήσαμε ότι η υδρόγειος σφαίρα είναι η γη και το μπλε χρώμα απεικονίζεται το νερό. Ανακαλύψαμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της γης καλύπτεται με νερό. Παρατηρήσαμε το χάρτη της Ελλάδας και ανακαλύψαμε που υπάρχει νερό. Βρήκαμε τα ποτάμια, τις λίμνες, τις θάλασσες. Ακόμα, διαμορφώσαμε πίνακα αναφοράς στον οποίο υπάρχει αντιστοιχία εικόνων και λέξεων. Μιλήσαμε για τον κύκλο του νερού και εξηγήσαμε ότι η εξάτμιση γίνεται σε απέραντη έκταση μέσα στη φύση. Δημιουργήσαμε ομαδικού κολάζ "το ταξίδι του νερού" και ατομικό κολλάζ τον κύκλο του νερού. Επιπλέον, σχηματίσαμε προτάσεις με λέξεις από διάφορες εικόνες, όπως σύννεφα, βροχή, ομπρέλα κα. διαβάσαμε το ποίημα "το ποταμάκι" του Ζ Παπαντωνίου και τα παιδιά έπαιξαν το διάλογο ποταμάκι και παιδί. Επιπλέον, δραματοποιήσαμε το ταξίδι της σταγονίτσας. Συζητήσαμε για ποιο λόγο χρειαζόμαστε το νερό και φτιάξαμε το γραμματάκι Ν με πλαστελίνη και κολάζ. Διαβάσαμε βιβλία για το νερό και συζητήσαμε για το νερό στη θρησκεία μας, τον Αγιασμό, την γιορτή των Φώτων, τη Βάπτιση. Επιπρόσθετα, γνωρίσαμε ήθη και έθιμα του τόπου μας που σχετίζονται με το νερό. Τέλος παίξαμε πολλά μαθηματικά παιχνίδια με προσθέσεις και αφαιρέσεις με αντικείμενα που σχετίζονται με το νερό.
Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Νερό» τα παιδιά του νηπιαγωγείου των εκπαιδευτηρίων Πάνου πραγματοποίησαν και διδακτική επίσκεψη στο Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων & Εναλλακτικών Δραστηριοτήτων «Δρω», προκειμένου να συμμετέχουμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το νερό».Τα παιδιά κατά την διάρκεια της επίσκεψης είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το νερό, να αναμείξουν, τα μεταφέρουν, να κατασκευάσουν υδρορροές, να φιλτράρουν, να παρατηρήσουν το νερό να ρέει, να συμπυκνώνεται και να παίρνει διαφορετικά σχήματα. Επιπλέον, τα παιδιά έμαθαν να χρησιμοποιούν εργαλεία και τεχνικές, χωνιά, φιαλίδια, σωλήνες και εξοικειώθηκαν με ειδικά και επιστημονικά εργαλεία. Παράλληλα με αυτό, σύγκριναν το νερό με άλλα υγρά και φίλτραραν θολό νερό με άμμο. Ο πειραματισμός και οι δοκιμές βοήθησαν τους μικρούς εξερευνητές να αντιληφθούν και να κατανοήσουν επιπλέον επιστημονικές έννοιες όπως: εξατμίζω, διαλύω, αναμειγνύω. Τέλος οι μικροί μας μαθητές διασκέδασαν με το νερό, φτιάχνοντας φυσαλίδες με σαπουνόνερο. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία!!!!

« Επιστροφή

 

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου