Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Φινλανδία-Ελλάδα: Online συνάντηση μαθητών

Έναν κύκλο συζητήσεων με μαθητές Λυκείου από τη Φινλανδία πραγματοποίησαν οι μαθητές του Λυκείου των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου» στο πλαίσιο ενός ακόμη eTwinning προγράμματος. Τα παιδιά είχαν προηγουμένως ετοιμάσει την ατζέντα της συζήτησης, είχαν επιλέξει τα θέματα και είχαν στείλει τις ερωτήσεις τους στους μαθητές της άλλης χώρας. Όπως ήταν φυσικό, το θέμα που κυριάρχησε στις ερωτήσεις από την πλευρά των Ελλήνων μαθητών, ήταν το Φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα που θεωρείται το καλύτερο στον κόσμο. Οι Έλληνες μαθητές ξαφνιάστηκαν δυσάρεστα ακούγοντας τους Φινλανδούς συμμαθητές τους να περιγράφουν ένα εκπαιδευτικό σύστημα με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από το Ελληνικό, χωρίς άγχος, με πολλή δουλειά που πραγματοποιείται στο σχολείο, με ένα πρόγραμμα σπουδών ευέλικτο και προσανατολισμένο κυρίως στην απόκτηση δεξιοτήτων και όχι στη στείρα συσσώρευση γνώσεων. Αντίστοιχη ήταν και η αντίδραση των Φινλανδών μαθητών όταν πληροφορήθηκαν τον τρόπο λειτουργίας του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.
Τώρα οι μαθητές των δύο χωρών θα καταγράψουν τις εντυπώσεις τους και θα τις παρουσιάσουν στο δημόσιο twinspace του έργου.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου