Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Διαθεματική διδασκαλία με φιλοσοφία STEM - Υπάρχει η «τέλεια βολή»;

Αυτή είναι μια ερώτηση που ίσως πολλοί αθλητές προσπαθούν να απαντήσουν. Στο Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, οι μαθητές της Β΄ Τάξης μελέτησαν και κατέγραψαν τις παραμέτρους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην τέλεια βολή.
Με την βοήθεια της Βιολογίας περιέγραψαν τους μύες που συμμετέχουν κατά την ρίψη της μπάλας, κατέγραψαν τις προσπάθειές τους σε βολές και τις ανέλυσαν χρησιμοποιώντας το λογισμικό tracker. Προσδιόρισαν με αυτόν τον τρόπο τις Μαθηματικές παραμέτρους της βολής όπως είναι η απόσταση, η μονοτονία και το μέγιστο ύψος της παραβολής που περιγράφει την κίνηση. Στη συνέχεια μελέτησαν τη βολή από την πλευρά της Φυσικής προσδιορίζοντας την γωνία βολής, την ταχύτητα, την επιτάχυνση και το βεληνεκές της.
Οι μαθητές συνέκριναν τις διαφορετικές καμπύλες που προκύπτουν από τις διαφορετικές βολές και κατέληξαν στην καλύτερη γωνία, με την οποία θα πρέπει να στοχεύουν, όταν ρίχνουν την μπάλα, για να έχουν μια ιδανική βολή.
Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με την διδασκαλία αυτή διαπιστώνοντας πόσο χρήσιμες είναι οι έννοιες της ανατομίας, των μαθηματικών και της φυσικής σε καθημερινά προβλήματα.
Η Δράση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών της βιολογίας κας Ν. Μαραζιώτη, των μαθηματικών κ. Γ. Σκαρπέντζου και της φυσικής κας Ε. Τζελάτη.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου