Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΠΑΝΟΥ»

Δύο ευρωπαϊκές ετικέτες ποιότητας απονεμήθηκαν πριν από λίγες μέρες στο Λύκειο των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου» για τα προγράμματα e-Twinning που υλοποίησαν οι εκπαιδευτικοί Θεόδωρος Τομαράς και Λίντα Αλεξοπούλου κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2017-2018. Πρόκειται για τα έργα «The Odyssey of words 2» και «European student council». Η διάκριση αυτή σημαίνει πως η εργασία των εκπαιδευτικών, η εργασία των μαθητών και του σχολείου αναγνωρίστηκε στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το πρόγραμμα«The Odyssey of words 2» σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου από τους δύο εκπαιδευτικούς, οι οποίοι το υλοποίησαν ως συντονιστές με σχολεία από έξι διαφορετικές χώρες. Στο έργο αυτό οι μαθητές γνώρισαν την περιπέτεια των λέξεων που γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα, πέρασαν στη λατινική γλώσσα και στη συνέχεια, ταξιδεύοντας μέσα στο χρόνο, έφτασαν σε πολλές Ευρωπαϊκές γλώσσες αυτούσιες ή ελαφρά παραλλαγμένες. Οι μαθητές επιχείρησαν μια ενδιαφέρουσα περιπλάνηση στις ευρωπαϊκές γλώσσες αναζητώντας τις κοινές ελληνικές και λατινικές ρίζες πολλών λέξεων που οι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους ζωή. Μελέτησαν συστηματικά την ετυμολογία τους και χρησιμοποίησαν τις λέξεις αυτές στο πλαίσιο μιας σειράς κοινών δραστηριοτήτων.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στις δραστηριότητες του έργου στην ηλεκτρονική του διεύθυνση: https://twinspace.etwinning.net/44001/home

Στο έργο «European student council», το Λύκειο των εκπαιδευτηρίων συμμετείχε ως εταίρος με άλλες επτά Ευρωπαϊκές χώρες. Το έργο αυτό είχε ως σκοπό τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Μαθητικού Συμβουλίου. Έτσι προέκυψε το "European Student Council", ένα αντιπροσωπευτικό όργανο Λυκείων της Ευρώπης, που προάγει την ευρωπαϊκή ιθαγένεια και τα ευρωπαϊκά ιδεώδη. Έχει την έδρα του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του Στρασβούργου και θα συνεδριάζει εκεί μία φορά το χρόνο με την εξουσιοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εργασίες συγκρότησης του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα στο Στρασβούργο στις 21-23 Μαρτίου 2018.

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου