Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο 5o Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας

Το Σάββατο 29 Απριλίου 2018 τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου», συμμετέχοντας ενεργά στην ερευνητική ομάδα του έργου GAIA (gaia-project.eu), παρουσίασαν στο 5o Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα την «Αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στη Διδακτική Πράξη» την εργασία με τίτλο «Ευαισθητοποιώντας την Ελληνική Σχολική Κοινότητα σε Θέματα Εξοικονόμησης Ενέργειας». Ο καθηγητής πληροφορικής των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου» Ηρακλής Μαρκέλης σε συνεργασία με την Φυσικό του ΕΚΦΕ Ν. Φιλαδέλφειας κ. Χρυσάνθη Τζιωρτζιώτη παρουσίασαν στους σύνεδρους το Ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο Horizon 2020, στο οποίο συμμετέχουν 9 εταίροι από 5 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Ιταλίδα, Σουηδία, Αυστρία, ΗΒ) και του οποίου συντονιστής φορέας είναι το Ι.Τ.Υ.Ε. «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ».

Το έργο Green Awareness In Action έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε περιβαλλοντικά ζητήματα για την καλλιέργεια μιας φιλικότερης στάσης προς το περιβάλλον. Για την επίτευξη του εγχειρήματος χρησιμοποιείται ένα ψηφιακό «οικοσύστημα» αποκλειστικά διαμορφωμένο για σχολεία και η εκπαιδευτική πρακτική της παιγνιοποίησης (gamification) της διδασκαλίας, αξιοποιώντας στην πράξη το «Διαδίκτυο των Πραγμάτων».

Όσοι παρευρέθηκαν στη διάλεξη είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στις κτηριακές εγκαταστάσεις, τις εφαρμογές που ολοκληρώνουν το ψηφιακό «οικοσύστημα» των συμμετεχόντων σχολείων και τα εργαλεία με τα οποία πραγματοποιούνται εργαστήρια τύπου STEM στο πλαίσιο του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σχολείο μας συμμετέχει ενεργά στην ερευνητική ομάδα, αναπτύσσοντας εκπαιδευτικά εγχειρίδια και δραστηριότητες (σχέδια μαθήματος και φύλλα εργασίας) για τις ανάγκες των εργαστηρίων που πραγματοποιούνται στα σχολεία της χώρας μας και του εξωτερικού, τα οποία είναι διαθέσιμα στην ιταλική, ελληνική, σουηδική και αγγλική γλώσσα.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου