Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Λύκειο: Μετά τις Βρυξέλλες … και στο Στρασβούργο τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» για την ίδρυση του European Student Council

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του «Ευρωπαϊκού Μαθητικού Συμβουλίου» (ESC – European Student Council), που διοργανώθηκε από την Τετάρτη 21 μέχρι και την Παρασκευή 23  Μαρτίου στο Στρασβούργο της Γαλλίας, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» ως βασικό ιδρυτικό μέλος συμμετείχαν – το συγκεκριμένο πρόγραμμα τρέχουν οι φιλόλογοι του Λυκείου Θεόδωρος Τομαράς και Λίντα Αλεξοπούλου -  και εκπροσωπήθηκαν από τον φιλόλογο κ. Θεόδωρο Τομαρά και τη μαθήτρια της Β΄ Λυκείου Κάτια Κρέτση.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Ευρωπαϊκό Σχολείο του Στρασβούργου στη Γαλλία και σχετίζεται με την πολιτική ενεργοποίηση των μαθητών του Λυκείου σε όλες της χώρες της Ευρώπης και τη συνειδητοποίηση του ρόλου τους ως Ευρωπαίων πολιτών, μέσα από τη δημιουργία ενός μαθητικού συμβουλίου σε Ευρωπαϊκό επίπεδο (European Student Council). Στη δράση συμμετέχουν ήδη αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πρωτοβουλία αυτή, σε πρώτο στάδιο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος eTwinning. Οι μαθητές του σχολείου μας, όπως και οι συμμαθητές τους από τις άλλες χώρες, υλοποιούν όλους αυτούς τους μήνες online δραστηριότητες με σκοπό να εξοικειωθούν με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις Ευρωπαϊκές αξίες. Παράλληλα, συνεργάζονται για τη διαμόρφωση του καταστατικού λειτουργίας του πρώτου Ευρωπαϊκού Μαθητικού Συμβουλίου (ESC – European Student Council). Την ίδια στιγμή, το ευρωπαϊκό σχολείο του Στρασβούργου έχει προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε το συγκεκριμένο συμβούλιο να τεθεί στο άμεσο μέλλον υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως επίσημος φορέας των μαθητών όλων των σχολείων της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας η ελληνική αποστολή, την οποία συναποτελούσαν και μαθητές του 5ου ΓΕΛ Θεσ/νίκης, συμμετείχε μαχητικά στις εργασίες του Συμβουλίου και κέρδισε τις εντυπώσεις.  Οι ιδρυτές του «Ευρωπαϊκού Μαθητικού Συμβουλίου» (ESC – European Student Council) συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους εξ αποστάσεως, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα του eTwinning, να συναντώνται μία φορά το χρόνο στο Στρασβούργο και να επιδιώξουν τη διεύρυνση του συμβουλίου με αντιπροσώπους από άλλες χώρες της Ε.Ε.

Οι εκπαιδευτικοί - ιδρυτές του «Ευρωπαϊκού Μαθητικού Συμβουλίου» (ESC – European Student Council) είναι:

1.    Edouard Caburet, Ecole Européenne de Strasbourg, Γαλλία
2.    Λίντα Αλεξοπούλου, Εκπαιδευτήρια Πάνου - Λύκειο, Ελλάδα
3.    Θεόδωρος Τομαράς, Εκπαιδευτήρια Πάνου - Λύκειο, Ελλάδα
4.    Panagiotis Rigas, IES Fernando de Rojas, Ισπανία (ο οποίος βρέθηκε στη Ναύπακτο, στο Σχολείο μας, για να παρουσιάσει μια πρωτοποριακή μέθοδο διδασκαλίας, τη μέθοδο CLIL),
5.    Νικόλαος Κατσάρας, 5o Γ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης, Ελλάδα,
6.    Ελπινίκη Κοντέλη, 5o Γ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης, Ελλάδα,
7.    Graça Maria da Costa Trindade, Escola Secundária da Quinta das Flores, Πορτογαλία
8.    Madalena Relvão, Escola Secundária da Quinta das Flores, Πορτογαλία,
9.    Giuseppina Mastrapasqua, Liceo Scientifico Statale "A. Moro", Ιταλία,
10.    Ligita Erminaite, Plungės Saulės gimnazija, Λιθουανία,
11.    Iwona Jodlowska, Zespół Szkół nr 19 we Wrocławiu, Πολωνία
12.    Ilze Krastiņa, Ķeguma komercnovirziena vidusskola, Λετονία

280318_00

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου