Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΑΝΟΥ "ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ"

Το Λύκειο των εκπαιδευτηρίων Πάνου συμμετέχει από τον Μάρτιο του 2017 στο πρόγραμμα "Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" (European Parliament School Ambassadors Program). 

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δράσεις που υλοποίησαν οι μαθητές του Λυκείου των εκπαιδευτηρίων Πάνου κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου – Μαΐου και Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου 2017.

 

Μάρτιος – Απρίλιος 2017

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τους θεσμούς της Ευρώπης καθώς και για τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα που τα ενδιαφέρουν. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκε η επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Το υλικό της ιστοσελίδας μελετήθηκε συστηματικά από τα παιδιά με τη βοήθεια των υπεύθυνων εκπαιδευτικών του προγράμματος.

Μάιος 2017

Στη συνέχεια τα παιδιά αξιοποίησαν τις γνώσεις που αποκόμισαν δημιουργώντας διαδικτυακά παιχνίδια για τους υπόλοιπους συμμαθητές τους. Όλες οι τάξεις του Λυκείου, του Γυμνασίου, αλλά και η έκτη Δημοτικού των εκπαιδευτηρίων Πάνου, έπαιξαν με τα συγκεκριμένα παιχνίδια στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου». Ακολουθούν οι διαδραστικές εφαρμογές που δημιούργησαν οι μαθητές μας.

 

Οι μαθητές λίγο πριν από τη λήξη του σχολικού έτους αποφάσισαν να διερευνήσουν τη σχέση των Ελλήνων με την Ευρώπη και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ετοίμασαν λοιπόν ένα online ερωτηματολόγιο χρησιμοποιώντας τις φόρμες google και το κοινοποίησαν στην αρχική σελίδα του site του σχολείου μας.  Η φόρμα έμεινε ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι μαθητές του προγράμματος συνέλεξαν τις απαντήσεις που δόθηκαν στο ερωτηματολόγιο και επεξεργάστηκαν τις πληροφορίες του.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017 – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017

Το σχολείο μας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό σχολείο του Στρασβούργου, με ένα σχολείο από τη Θεσσαλονίκη καθώς και με σχολεία από την Ισπανία την Ιταλία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία και την Πορτογαλία, προχώρησε στη δημιουργία ενός μαθητικού συμβουλίου της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα eTwinning πρόγραμμα.. Ο τίτλος του είναι European Student Council - 2017-2018.  Πρόκειται για ένα αντιπροσωπευτικό όργανο που θα απευθύνεται σε μαθητές Λυκείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το έργο προωθεί την ευρωπαϊκή ιθαγένεια και τις ευρωπαϊκές αξίες. Στόχος μας είναι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντάξουμε στον αρχικό αυτό πυρήνα, όσα περισσότερα σχολεία μπορούμε, δημιουργώντας ένα δυναμικό Ευρωπαϊκό συμβούλιο μαθητών. Το twinspace του έργου είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://twinspace.etwinning.net/47653/home

Οι προγραμματισμένες δραστηριότητες του έργου μας είναι οι ακόλουθες:

Action 1 : Election of 10 deputies per national delegations.
Action 3 : #NoHateSpeech Movement: a formation will be performed by a member of Council of Europe for the pupils involved in this activity.
Action 4 : European Institutions: the students will have to realize a clear presentation of the different Institutions of the EU.
Action 5 : Malala Prize: the group will propose different candidates to be awarded by a prize for Human Rights and Freedom of Speech.
Action 6 : Make a complete presentation of the scholar system they belong to, including a typical day at school, school restaurant, different actors of the scholar system, classes they can pursue, students’ representation, etc.
Action 7 : Give the students a formation about the European Youth Card.
Action 8 : Europe Day: What could the different schools committed in the project could make to celebrate collaboratively the Europe Day?

Σε μία ιδιαίτερη τελετή  που έλαβε χώρα στις 15 Δεκεμβρίου 2017,  στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, τα Εκπαιδευτήρια Πάνου παρέλαβαν τον τίτλο του «σχολείου - πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κ. Δημήτρη Παπαδημούλη.

Τον τίτλο του senior ambassador παρέλαβαν οι τρεις εκπαιδευτικοί του προγράμματος: Κωνσταντίνα Μαραζιώτη, Θεόδωρος Τομαράς και Ευαγγελία Αλεξοπούλου. Η βράβευση έγινε  στο πλαίσιο του προγράμματος "Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" (European Parliament School Ambassadors Program), που υλοποιείται ήδη στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης και αφορά στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» είναι το μοναδικό σχολείο από την περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδας που έλαβε τον παραπάνω τίτλο. Κύριος στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι η προώθηση των Ευρωπαϊκών αξιών και ιδιαίτερα της πολιτικής – κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, μέσω της καλύτερης γνώσης και κατανόησης από τους μαθητές - μελλοντικούς νέους πολίτες, της λειτουργίας των Ευρωπαϊκών θεσμών και ιδιαίτερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Παράλληλα, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων, μέσω της εκπαίδευσης, όσον αφορά τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών και τις δυνατότητες για ενεργότερη συμμετοχή τους στο δημοκρατικό γίγνεσθαι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά την ανάδειξη του σχολείου μας σε «Σχολείο Πρέσβη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ανακήρυξη των καθηγητών του, που υλοποίησαν το πρόγραμμα (Θ. Τομαρά, Λ. Αλεξοπούλου & Ν. Μαραζιώτη) σε «Καθηγητές Πρέσβεις» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, άλλη μία επιτυχία έρχεται να προστεθεί. Το σχολείο μας αναδείχθηκε ανάμεσα στα πέντε καλύτερα σχολεία της Ελλάδας για τις δράσεις του στο πρόγραμμα EPAS - "Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" και επίσημα προσκλήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να παρουσιάσει τις δράσεις του στο σεμινάριο που διοργανώνεται στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες από τις 5 έως και τις 7 Μαρτίου 2018 για τα σχολεία που διακρίθηκαν για τις δράσεις τους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου