Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Όμιλος περιήγησης και παρατήρησης «ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ»

Υπεύθυνος καθηγητής: Κων/νος Θωμόπουλος

mathima-stin-ypethro02Με στόχο οι μαθητές να απολαύσουν ομορφιές που ο σύγχρονος τρόπος ζωής τους στερεί, αλλά και να γνωρίσουν την αρμονία της φύσης που μας περιβάλλει, δημιουργήθηκε ένας όμιλος καινοτόμος για τα σχολικά δεδομένα αλλα και απαραίτητος για την ψυχική και πνευματική διάπλαση των εφήβων.
mathima-stin-ypethro01Είναι ο όμιλος υπαίθριας περιήγησης και παρατήρησης που πραγματεύεται ό,τι παρατηρούμε και θαυμάζουμε, ανακαλύπτουμε και επεξεργαζόμαστε,  αναλύουμε και μαθαίνουμε. Ενδεικτικές δραστηριότητες που μαζί με τις προτάσεις των μαθητών διαμορφώνουν το πρόγραμμα του ομίλου, είναι οι ακόλουθες:
Ουρανός: Παρατηρούμε τα σύννεφα, διακρίνουμε τις κατηγορίες τους και τα σημάδια των καιρικών φαινομένων.
Νερό: Εντοπίζουμε στην ύπαιθρο τα στάδια του υδρολογικού κύκλου, τους τρόπους χρήσης και τις εστίες μόλυνσης του νερού. Ελέγχουμε επι τόπου βασικές παραμέτρους της ποιότητας του.
mathima-stin-ypethro03Θάλασσα: Βαδίζουμε στην παραλία αναλύοντας τα χαρακτηριστικά της ακτογραμμής και συζητούμε την αξία και την απεραντοσύνη του θαλασσινού στοιχείου.  
Βουνά: Επεξεργαζόμαστε τον τρόπο δημιουργίας τους και τα σημάδια που τον μαρτυρούν. Παρατηρούμε το ανάγλυφο, τη βλάστηση και τα είδη πανίδας που φιλοξενούν.

Πετρώματα: Συλλέγουμε δείγματα που μας κάνουν εντύπωση και μελετούμε τη σύσταση και την ιστορία τους.  
Φυτά: Διακρίνουμε την εικόνα των φυτών ανα εποχή, παρατηρούμε την ανάπτυξη τους και συλλέγουμε δείγματα για το σχολικό φυτολόγιο.
Βότανα: Εξετάζουμε τη μορφή και τις ιδιοτητές τους, ενώ κατασκευάζουμε το δικό μας βραχόκηπο βοτάνων στον κήπο του σχολείου.
Πουλιά: Απολαμβάνουμε την ομορφιά τους καθώς περιγράφουμε τα χαρακτηριστικά και τις συνήθειες τους.  
Στα παραπάνω προσθέτουμε ό,τι όμορφο γεννά η φαντασία μας, επιστημονικό και μη.  Άλλωστε ακόμη και η ανάγνωση ενός ποιήματος υπό τους ήχους της θάλασσας ή τις μυρωδιές του δάσους είναι ένα βήμα που μας φέρνει πιο κοντά στη φύση.

mathima-stin-ypethro05

Γιατί στα Εκπαιδευτήρια Πάνου κοιτάμε το δέντρο,
αλλά δε χάνουμε και το δάσος.

mathima-stin-ypethro04

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου