Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Όμιλος Μαθηματικής Σκέψης

maths-club-01Ο Όμιλος Μαθηματικής Σκέψης έχει ως βασικό σκοπό οι μαθητές να προσεγγίσουν τα Μαθηματικά με έναν νέο, διαφορετικό τρόπο. Οι μαθητές καλούνται να προβληματιστούν, να σκεφτούν και να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη αντιμετωπίζοντας αινιγματικές καταστάσεις. Καλούνται να συνεργαστούν και να μάθουν ερευνώντας οι ίδιοι, θέματα που τους ενδιαφέρουν. Τα Μαθηματικά στον Όμιλο Μαθηματικής Σκέψης αποκτούν μία νέα, ακόμα πιο ενδιαφέρουσα διάσταση υπερβαίνοντας το τυπικό πλαίσιο. Τα Μαθηματικά τα ανακαλύπτουμε καθημερινά μέσα στη ζωή μας.
Κατά το σχολικό έτος 2012-13:

  • Θα κληθούμε να επιλύσουμε μαθηματικούς γρίφους και ρεαλιστικές αινιγματικές δραστηριότητες ακονίζοντας το μυαλό μας.maths-club-02
  • Θα αφουγκραστούμε την πόλη μας. Με χρήση ερωτηματολογίου, το οποίο θα κατασκευάσουμε και θα επεξεργαστούμε στατιστικά (ποσοστά, γραφήματα κ.λπ.), θα ασχοληθούμε με θέματα καθημερινότητας που απασχολούν τους πολίτες της Ναυπάκτου.
  • Θα αναζητήσουμε πληροφορίες, φωτογραφίες, οδηγίες υλοποίησης και θα κατασκευάσουμε ένα ηλιακό ρολόι στον χώρο του σχολείου.
  • Θα ανακαλύψουμε την Αναλογία της ομορφιάς σε μεγάλα δημιουργήματα της Τέχνης!
  • Θα ανακαλύψουμε τα Μαθηματικά της Μουσικής! Τι σχέση έχουν άραγε τα κλάσματα με τη μουσική;  Ποια είναι η αναλογία στα μήκη δύο χορδών που τις κάνει να συνηχούν αρμονικά;
  • Θα συσχετίσουμε τα Μαθηματικά με τη Λογοτεχνία. Τα Μαθηματικά υπάρχουν παντού γύρω μας, θα απουσίαζαν από τη Λογοτεχνία;
  • Θα προετοιμαστούμε για να συμμετάσχουμε σε μαθηματικούς διαγωνισμούς.

Έναρξη: Οκτώβριος 2012

maths-club-03

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου