Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας

Θεσμός Μαθητικής Κοινότητας

Επιλέξτε το σχολικό έτος που επιθυμείτε και ενεργοποιήστε το φίλτρο εμφάνισης μαθητικών κοινοτήτων.

Η Μαθητική Κοινότητα του Γυμνασίου είναι το σύνολο όλων των μαθητών/τριών που φοιτούν στο Γυμνάσιο. Για να μπορέσουν οι μαθητές/τριες να εκφράσουν αποτελεσματικά τις πρωτοβουλίες τους, η Μαθητική Κοινότητα έχει συγκεκριμένη δομή και οργάνωση:

  • Το Πενταμελές συμβούλιο κάθε τμήματος
  • Το Δεκαπενταμελές συμβούλιο - το συντονιστικό όργανο για όλο το Γυμνάσιο.

Η οργάνωση και λειτουργία των Μαθητικών Κοινοτήτων έχει ως σκοπό της να διαπαιδαγωγήσει τους νέους ανθρώπους, προκειμένου μεγαλώνοντας να μπορέσουν να ενταχθούν δημιουργικά σε μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία.koinotita
Τα παιδιά ασκούνται στο διάλογο, στη συμμετοχή και προσφορά στα κοινά, στην υπευθυνότητα και το σεβασμό των δημοκρατικών διαδικασιών. Μαθαίνουν να μελετούν και να προτείνουν λύσεις για τα προβλήματα της σχολικής ζωής, συνεργάζονται μεταξύ τους και με τους καθηγητές τους.
Η συμμετοχή στο έργο της Μαθητικής Κοινότητας είναι ένα σημαντικό βήμα στην αγωγή των μαθητών μας και πιστεύουμε ότι η οικογένεια όπως και το σχολείο πρέπει να ενθαρρύνουν τα παιδιά προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι δραστηριότητες της Μαθητικής Κοινότητας του Γυμνασίου είναι πάρα πολλές και υλοποιούνται χάρη στην προσπάθεια και το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών αλλά και τη βοήθεια των Υπευθύνων Καθηγητών Τμημάτων που τους στηρίζουν και τους συμβουλεύουν.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΧ.ΕΤΟΥΣ 2017-2018

Τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» διοργανώνουν διαγωνισμό υποτροφιών μεταξύ των μαθητών της ΣΤ' τάξης Δημοτικού όλων των σχολείων, ιδιωτικών και δημόσιων της ευρύτερης περιοχής, που το σχολικό έτος 2017- 2018 θα φοιτήσουν στην Α' τάξη του Γυμνασίου.

Οι μαθητές-τριες θα εξεταστούν στην ύλη της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου