Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

ΟΙ 5 ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο "ΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ" πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στην Αθήνα. Οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας των Εκπαιδευτηρίων Πάνου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και να περιηγηθούν στην θεματική ενότητα "οι 5 προκλήσεις" της μόνιμης έκθεσης Γαία. Οι μαθητές ήρθαν αντιμέτωποι με την περιβαλλοντική κρίση όπως παρουσιάστηκε μέσα από πέντε προκλήσεις: της ενέργειας, των μεταφορών, των φυσικών πόρων, του νερού και της τροφής. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκύπτουν από την συμπεριφορά του ανθρώπου και τις εναλλακτικές προσεγγίσεις που μπορούμε να ακολουθήσουμε για ένα βιώσιμο μέλλον.
Βιομάζα, ηλιακή, αιολική, υδατική και γεωθερμική ενέργεια δεν πρόκειται να εξαντληθούν ποτέ και είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Είναι πηγές ενέργειας που μπορούν να αντικαταστήσουν τα ορυκτά καύσιμα και παράλληλα με την ορθολογική χρήση της ενέργειας να οδηγήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην βιώσιμη ανάπτυξη.
Επιστρέφοντας στο σχολείο μας, δώσαμε την υπόσχεση να "κλείνουμε τον διακόπτη" όταν δεν χρειάζεται και να γίνουμε μέρος της αντιμετώπισης του σύγχρονου προβλήματος της υπερκατανάλωσης της ενέργειας.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου