Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» πηγαίνουν Πανεπιστήμιο

Στις 3/4/2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του Γυμνασίου και της Α΄ και Β΄ Λυκείου των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου» είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών στο πλαίσιο της δράσης «Τα σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο».
Οι μαθητές/μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου επισκέφτηκαν το τμήμα Μαθηματικών, όπου η καθηγήτρια κ. Καρατζόγλου - Ζαφειροπούλου, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Αστρονομία: μια ξενάγηση στα Μαθηματικά του ουρανού και του διαστήματος», εξήγησε στους μαθητές τους νόμους που διέπουν τα ουράνια σώματα, τα αστέρια, τους πλανήτες, τους κομήτες, τους γαλαξίες και τις μαύρες τρύπες.
Οι μαθητές/μαθήτριες της Α΄ Λυκείου επισκέφτηκαν το τμήμα Χημικών Μηχανικών, όπου ο καθηγητής κ. Κουτσούκος μίλησε για το επάγγελμα του χημικού μηχανικού, καθώς και για τον τρόπο ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ των επιστημόνων και για τη μεταξύ τους αρμονική συνεργασία. Επίσης έγινε επίσκεψη σε ένα από τα εργαστήρια του τμήματος, όπου έγιναν πειράματα επίδειξης, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Χημικές αντιδράσεις: Πως αλλάζει ο κόσμος» από τον καθηγητή κ. Κουτσούκο, τα οποία εντυπωσίασαν τους μαθητές.
Οι μαθητές/μαθήτριες της Β΄ Λυκείου επισκέφτηκαν το τμήμα Γεωλογίας, όπου ο καθηγητής κ. Σώκος στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Σίγουρα θα αστειεύεστε κ. Wegener…!!!» τους παρουσίασε την επιστήμη της σεισμολογίας. «Τι είναι σεισμός;», «ποια είναι τα μέτρα προφύλαξης;», «μπορούμε να προβλέψουμε τους σεισμούς;», ήταν μόνο μερικά από τα ερωτήματα που προσπαθήσαμε να απαντήσουμε.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου