Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

ΣΥΝΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ-ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του Beaujolais Nouveau, οι μαθητές του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Πάνου είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν διαθεματικά τη γεωγραφία της Γαλλίας.
Κάθε χρόνο την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου κυκλοφορεί το Μποζολέ Νουβό (Beaujolais Nouveau), ένα καθημερινό κόκκινο κρασί, που χάρη στο έξυπνο μάρκετινγκ των Γάλλων έχει γίνει παγκόσμια μόδα. Παράγεται από την ποικιλία Γκαμέ (Gamay) στην περιοχή Μποζολέ της Βουργουνδίας, μία από τις πιο γνωστές και παραδοσιακές οινοποιητικές περιοχές της Γαλλίας.
Στο πλαίσιο αυτής της ημέρας, οι μαθητές του τμήματος γαλλικής γλώσσας της Α Γυμνασίου παρακολούθησαν παρουσίαση για το Μποζολέ και τη σημασία του κρασιού στη γαλλική κοινωνία ως μέσο πολιτισμού. Συγκέντρωσαν πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στο διαδίκτυο και δημιούργησαν αφίσα στα ελληνικά και στα γαλλικά.
Οι μαθητές της Β Γυμνασίου παρακολούθησαν βίντεο που μιλά για τη γεωργική παραγωγή της Γαλλίας, συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο και με τη βοήθεια της κ. Πολυζώη μελέτησαν ένα χάρτη γεωργικής παραγωγής προσπαθώντας να βρουν τις οινοπαραγωγικές περιοχές.
Οι μαθητές της Γ Γυμνασίου δούλεψαν σε κείμενο κατανόησης που αφορούσε στην περιοχή του Beaujolais και το διάσημο κρασί του.
Κύριος στόχος της δράσης ήταν η γνωριμία των μαθητών με την κουλτούρα και το γαλλικό πολιτισμό, κάτι που στην ξενόγλωσση εκπαίδευση πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου