Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Εκπαιδευτήρια Πάνου: Το σχολείο που καθίσταται Μοχλός Ανάπτυξης της Κοινωνίας...

“....είναι αυτό που λαμβάνει τα μηνύματα της εποχής και αλληλεπιδρώντας αρμονικά με εξωτερικούς παράγοντες (ελληνικό και διεθνές περιβάλλον), μετατρέπεται σε κόμβο δημιουργικότητας και καινοτομίας, προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και κατάρτιση και ενισχύει το επιστημονικό δυναμικό της κοινωνίας που υπηρετεί”
Η παραδοχή αυτή στάθηκε ο βασικός πυρήνας των εισηγητικών ανακοινώσεων των Εκπαιδευτηρίων Πάνου στη δημόσια διαβούλευση που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του 21ου Forum Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Αστήρ.
Με αναλυτικά παραδείγματα και αναφορές από την καθημερινή πρακτική των Εκπαιδευτηρίων σε βασικούς τομείς του εκπαιδευτικού τους σχεδιασμού, οι ομιλητές ανέδειξαν το πρόσωπο του νέου Πολίτη του 21ου αιώνα, που όταν εκπαιδεύεται για να:

• αναλαμβάνει την ευθύνη για τη μοίρα του και για τις τύχες της κοινωνίας
• προβληματίζεται και αναστοχάζεται
• αποστρέφεται τις βεβαιότητες και να αμφισβητεί μετά Λόγου
• διαλέγεται, διαπραγματεύεται και συνθέτει
• δείχνει ανοχή και κατανόηση για την αποτυχία και να μαθαίνει από αυτή
• συμμετέχει ενεργά και δημιουργικά στο πολιτικό και το κοινωνικό γίγνεσθαι τότε μπορεί η Κοινωνία μας να πορευθεί σε τροχιά Αναπτυξιακής πορείας.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου