Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Συνδιδασκαλία Γερμανικού και Φιλολογικού Τμήματος, Διαθεματικό Projekt: «Η Αθηναϊκή Τριλογία από τους Γερμανούς και Δανούς αρχιτέκτονες»

Η ομαδοσυνεργατικότητα είναι μία μέθοδος διδασκαλίας που αποτελεί κίνητρο για διασκέδαση,χαρά, εξάπτει το ενδιαφέρον των μαθητών, ενώ ενισχύει το δεσμό ανάμεσα στο μαθητή και τον καθηγητή του.
Σ΄ αυτό το πλαίσιο οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να συνεργαστούν και να εκπονήσουν ένα διαθεματικόProjekt μεταξύ των μαθημάτων της Ιστορίας και της Γερμανικής Γλώσσας υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους κυρίας Μπαλαμπάνη και κυρίας Μαγουλά σε μία ώρα συνδιδασκαλίας.
Στο κεφ. 2 του σχολικού εγχειριδίου των Γερμανικών γίνεται αναφορά στους 4 διάσημους αρχιτέκτονες του Όθωνα που έχτισαν την Αθήνα του Ίζαρ στο Μόναχο καθώς ο βασιλιάς της Βαυαρίας Λουδοβίκος θαύμαζε την αρχαία Ελλάδα.
Ο Klenze σχεδίασε το γνωστότερο ελληνιστικό αρχιτεκτονικό σύνολο στο Μόναχο, ο Gartner σχεδίασε το κτίριο των ανακτόρων του Όθωνα, όπου μετέπειτα στεγάστηκε η Βουλή των Ελλήνων. Ο Christian Hansen σχεδίασε το Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ ο αδερφός του Theophil Hansen κατασκεύασε την Ακαδημία Αθηνών και την Εθνική Βιβλιοθήκη που αποτελούν την τριλογία των Αθηνών.
Παράλληλα στη 18η ενότητα του σχολικού εγχειριδίου της Ιστορίας γίνεται αναφορά στην άφιξη του Όθωνα στην Ελλάδα και στη συμβολή του στην αναδόμηση και ανανέωση του ελληνικού κράτους.
Οι μαθητές συγκέντρωσαν πληροφορίες από το διαδίκτυο με τη βιογραφία των Γερμανών και Δανών αρχιτεκτόνων, εκτύπωσαν φωτογραφίες με τα κτίρια της εποχής ενώ παρακολούθησαν ανάλογα βίντεο.
Τέλος διαβάστηκαν στα γερμανικά οι βιογραφίες τους και απαντήθηκαν σχετικές με το θέμα ερωτήσεις.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου