Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Θεματική εβδομάδα

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου, στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας, την Πέμπτη 17/5/2018, επισκέφτηκε εκπρόσωπος του Ινστιτούτου « Πάνος Μυλωνάς», Ι.Ο.Α.Σ, με σκοπό να παρουσιάσει στους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, υποχρεώσεις των οδηγών αυτοκινήτου,μοτοποδηλάτου και ποδηλάτου, αλλά και των πεζών. Παρουσιαστήκαν βίντεο, προσομοιώσεις και crashtest τα οποία ευαισθητοποίησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες στο θέμα της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων αλλά και της σωστής οδικής συμπεριφοράς. Σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις και να συνομιλήσουν με τον εκπρόσωπο του Ινστιτούτου.
Την Παρασκευή 18/5/2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν μια ξεχωριστή εμπειρία καθώς επισκέφτηκαν το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, που βρίσκεται στην παραλία Ψανής. Εκεί με την καθοδήγηση του έμπειρου εκπαιδευτή οδήγησης κ. Κόττα Λουκά γνώρισαν τα σήματα του Κ.Ο.Κ, έμαθαν τα σήματα που χρησιμοποιεί ο τροχονόμος και συζήτησαν με τον εκπαιδευτή τη σωστή συμπεριφορά που πρέπει να έχουν στο δρόμο τόσο οι πεζοί όσο και οι οδηγοί ποδηλάτου.
Είχαν την ευκαιρία, κάνοντας ποδήλατο, να διαγωνιστούν για τον καλύτερο ποδηλάτη της δράσης. Ο «νικητής» βραβεύτηκε από τους συμμαθητές του. Τέλος φορώντας τα ειδικά γυαλιά μέθης διαπίστωσαν πόσο εύκολο είναι, ακόμη και για έναν πεζό, να γίνει επικίνδυνος στο δρόμο.
Η θεματική εβδομάδα έκλεισε με την επίσκεψη του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου, κ. Μπέκου Κων/νου, ο οποίος παρουσίασε στους μαθητές και τις μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων στατιστικά στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που συμβαίνουν στη χώρα μας, τους μίλησε για τον καθοριστικό ρόλο της πυροσβεστικής υπηρεσίας στον απεγκλωβισμό των θυμάτων των τροχαίων ατυχημάτων και τέλος συνομίλησε μαζί τους για την σημασία της πρόληψης αλλά και της σωστής οδικής συμπεριφοράς.
Ευχαριστούμε θερμά όσους συνέβαλαν, ώστε να πραγματοποιηθούν όλες οι δράσεις.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου