Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» στην Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Πάτρα

Τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» συμμετείχαν στην Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για μαθητές ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου σχολείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Απριλίου 2018 στην Πάτρα.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι μικροί Ευρωβουλευτές της Α΄ Γυμνασίου Γκοτσόπουλος Μιχαήλ, Καφετζή Αγγελική, Κολλάρου Αντωνία, Λαδόπουλος Κωνσταντίνος, Μιχαλάκου Αναστασία και Μπεκίρης Βασίλειος εκπροσώπησαν επιτυχώς μια Πολιτική Ομάδα που εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά αναλογία των κατανομών των εδρών, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκλογές του Κοινοβουλίου. Οι μαθητές (EUropa.S. Pupils) ανέλαβαν την εκπροσώπηση μιας εικονικής πολιτικής ομάδας (Ροζ, Γκρι και Κίτρινο), προκειμένου να αντιληφθούν τον συσχετισμό μεταξύ των ομάδων και τη συνεργατικότητα, χωρίς να υπάρχει πολιτική διάσταση στις συζητήσεις τους. Θέμα της προσομοίωσης ήταν η άνοδος του  Ευρωσκεπτικισμού στην Ευρώπη.

Αξίζει να τονιστεί ότι τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» είναι το μόνο σχολείο (Γυμνάσιο - Λύκειο) από τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας που μετέχει στο Δίκτυο Τeachers 4 Europe.

Η διαδραστική διαδικασία, που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, στόχο είχε την εξοικείωση των μαθητών με το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τις ευρωπαϊκές πολιτικές και πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct Patras - Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», συνδιοργανωτή το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων (ΙΕΚΕΘ) και υποστηρικτή το δίκτυο των Teachers 4 Europe.

Την προσομοίωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων Γιώργος Αντωνακάκης, ο Προϊστάμενος του τμήματος επιστημονικής - παιδαγωγικής καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Θεόδωρος Μπαρής - πρεσβευτής του δικτύου Teachers 4 Europe, η Ευαγγελία Αθανασοπούλου επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct Patras - Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» και πολλοί άλλοι, ενώ καλύφθηκε από το σύνολο των τοπικών ραδιοτηλεοπτικών Μέσων.

240418_00

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου