Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Μέθοδος CLIL: μάθημα Ιστορίας στα Αγγλικά; Γιατί όχι!

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αποδείχθηκε η επιμόρφωση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 στα «εκπαιδευτήρια Πάνου» ο κ. Παναγιώτης Ρήγας, καθηγητής - συντονιστής του δίγλωσσου προγράμματος στο σχολείο IES Fernando de Rojas και ο κ. Louis Javier, Διευθυντής στο ίδιο σχολείο, που βρίσκεται στη Σαλαμάνκα της Ισπανίας. Οι δύο εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» για να μιλήσουν για τη μέθοδο CLIL (Content & Language Integrated Learning / Συνδυασμένη Εκμάθηση Αντικειμένου Γλώσσας), που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στα περισσότερα Ευρωπαϊκά σχολεία.

Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης ο κ. Ρήγας πραγματοποίησε μια ενδεικτική διδασκαλία σε μαθητές του Γυμνασίου στο μάθημα της Ιστορίας.  Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό σε αυτό το διαφορετικό μάθημα, στο οποίο χρησιμοποιήθηκε ως γλώσσα επικοινωνίας η Αγγλική.  Έγινε άμεσα αντιληπτό από τους εκπαιδευτικούς ότι η μέθοδος CLIL προάγει την ενεργό συμμετοχή των μαθητών, προωθεί την ανεξαρτησία διαμέσου της ομαδικής ή σε ζευγάρια εργασίας και τους εμπλέκει άμεσα στη διδακτική διαδικασία, καθώς καλούνται όχι μόνο να ταξινομήσουν και να οργανώσουν πληροφορίες αλλά και να κατανοήσουν τις σχέσεις αιτίου - αποτελέσματος που τις διέπουν.

210318_00

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου