Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Γυμνάσιο: Το σχολείο IES Fernando de Rojas στα «Εκπαιδευτήρια Πάνου»

Την Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018, δύο εκπαιδευτικοί από το σχολείο IES Fernando de Rojas στη Σαλαμάνκα της Ισπανίας, ο κ. Παναγιώτης Ρήγας και ο κ. Luis Javier (Διευθυντής του σχολείου), θα βρίσκονται στα «Εκπαιδευτήρια Πάνου». Σκοπός της επίσκεψής τους είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου» σχετικά με την μέθοδο CLIL (Content & Language Integrated Learning ή στα ελληνικά: Συνδυασμένη Εκμάθηση Αντικειμένου Γλώσσας), που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στα περισσότερα σχολεία της Ευρώπης. Οι δύο εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν μία ενδεικτική διδασκαλία σε μία τάξη του Γυμνασίου ενώ θα ακολουθήσει ενημέρωση των εκπαιδευτικών και συζήτηση.

Η μέθοδος CLIL είναι μία εκπαιδευτική μέθοδος διπλής εστίασης (dual-focused teaching) καθώς, μια γλώσσα-στόχος διαφορετική της μητρικής, χρησιμοποιείται τόσο για την εκμάθηση του περιεχομένου μιας θεματικής ενότητας (π.χ. Μουσική, Φυσική Αγωγή, Γεωγραφία, Μαθηματικά, Βιολογία κλπ.) όσο και για την εκμάθηση της γλώσσας-στόχου. Δηλαδή, στα μαθήματα του αναλυτικού προγράμματος, εκτός των γλωσσικών, ο εκπαιδευτικός διδάσκει τα γνωστικά αντικείμενα σε μια γλώσσα διαφορετική της μητρικής. Η επίτευξη της διπλής εστίασης επιτυγχάνεται όχι με τη διδασκαλία στην ξένη γλώσσα αλλά μέσω της ξένης γλώσσας. Η χρήση της δεν περιορίζεται στη διδασκαλία μόνο γραμματικών φαινομένων, αλλά και για πραγματική επικοινωνία, μέσα σ’ ένα αυθεντικό πλαίσιο, αναπτύσσοντας τις επικοινωνιακές, γνωστικές και γλωσσικές ικανότητες των μαθητών. Η μέθοδος CLIL, ως μία σύγκλιση βιωματικής μάθησης, εστιάζει στην τεχνική του «μαθαίνω πώς να μαθαίνω». Η γλώσσα κατακτιέται λειτουργικά, καθώς το περιεχόμενο, καθορίζει τη γλώσσα που θα διδαχθεί.

Η μέθοδος CLIL ως προσέγγιση έχει κυριαρχήσει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες πλην της Ελλάδας, ενώ σε ορισμένες από αυτές απαιτείται από τους εκπαιδευτικούς να τη χρησιμοποιούν στις τάξεις τους. Η τάση αυτή δείχνει ότι η μέθοδος CLIL θα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στο μέλλον στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου