Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΕΜΦΥΛΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ – ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΟΥ

Την Παρασκευή 12-5-2017 οι μαθητές του σχολείου μας στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας ασχολήθηκαν με τον τρίτο θεματικό άξονα «έμφυλες ταυτότητες».

Η εισήγηση ξεκίνησε με τη διάκριση ανάμεσα στο βιολογικό και κοινωνικό φύλο, τη διάσταση που λαμβάνει στις μέρες μας η κριτική για το θέμα αυτό και τις έμφυλες νόρμες – τα κοινωνικά στερεότυπα που δημιουργούνται. Απόρροια αυτών, η βία που ασκείται και οι μορφές της, ψυχολογική, λεκτική, σωματική.

Στη συνέχεια, προβλήθηκαν ταινίες, εγκεκριμένες από το Υπουργείο Παιδείας και συμπληρώθηκαν σχετικἀ φύλλα εργασίας –ερωτηματολόγια. Οι ταινίες «άγγιξαν» τους μαθητές και προκάλεσαν συγκίνησαν. Έδωσαν την ευκαιρία για επαναστοχασμό και ανατροφοδότηση σχετικά με τον τρόπο ζωής, τις σχέσεις των ανθρώπων στις σύγχρονες κοινωνίες, τα δικαιώματα των ανθρώπων κυρίως στις ανατολικές χώρες αλλά και τα δικαιώματα των παιδιών που στερούνται βασικά αγαθά.

Τέλος, οι μαθητές εξέφρασαν σκέψεις και συναισθήματα σε μικρά χαρτάκια και δημιούργησαν τη δική τους αφίσα.

20-517_01

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου