Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: ΠΕΜΠΤΗ - ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΘΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΕΘΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ – ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΘΙΣΜΟΥ

Στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας και του συγκεκριμένου θέματος, τα Εκπαιδευτήρια Πάνου διοργάνωσαν ενημερωτική δράση για τους μαθητές που αφορούσε στα ναρκωτικά.

Το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ υλοποιώντας βιωματικές δράσεις σε συνεργασία με τους μαθητές προσπάθησε να τους βοηθήσει να κατανοήσουν τις συνέπειες που μπορεί να έχει στη ζωή του ανθρώπου η χρήση ναρκωτικών, να εντοπίσουν επιβαρυντικούς παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον στα ναρκωτικά αλλά και τους προστατευτικούς εκείνους τρόπους, που θα μπορέσουν να υποστηρίξουν το άτομο να ζει έναν διαφορετικό, υγιή και δημιουργικό τρόπο ζωής.

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν στη δράση και συμμετείχαν ενεργά σε όλη τη διαδικασία, δίνοντας οι ίδιοι, μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα, ιδέες για το πώς κάποιος έφηβος μπορεί να αποφύγει την εμπλοκή του με τα ναρκωτικά.

Στη δράση συμμετείχαν και καθηγητές του σχολείου, οι οποίοι διευκόλυναν το έργο μας και υπήρξαν πολύ υποστηρικτικοί.

Το ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ είναι μία θεραπευτική μονάδα του ΚΕΘΕΑ (ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ) που απευθύνεται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών καθώς και στις οικογένειές τους. Οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, χωρίς υποκατάστατα και τηρείται το απόρρητο των πληροφοριών. Βρίσκεται στην Πάτρα, στην οδό Φωκαίας 26 (τηλέφωνο επικοινωνίας 2610343400)

Την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση που υλοποιήθηκε από στελέχη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», η οποία περιλάμβανε ενημέρωση για ζητήματα γύρω από τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τα στάδια της χρήσης και κατάχρησης, τους επιβαρυντικούς και προστατευτικούς παράγοντες που σχετίζονται με τη χρήση ουσιών, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης της εξάρτησης.

Την παρέμβαση υλοποίησαν οι κυρίες, Μπαζάκα Αρετή, Ψυχολόγος – Επιστημονικό Στέλεχος του ΚΠ και Σταθοπούλου Ιωάννα, Κοινωνική Λειτουργός – Επιστημονικό Στέλεχος ΚΠ και τις ευχαριστούμε πολύ!

290517_00

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΧ.ΕΤΟΥΣ 2017-2018

Τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» διοργανώνουν διαγωνισμό υποτροφιών μεταξύ των μαθητών της ΣΤ' τάξης Δημοτικού όλων των σχολείων, ιδιωτικών και δημόσιων της ευρύτερης περιοχής, που το σχολικό έτος 2017- 2018 θα φοιτήσουν στην Α' τάξη του Γυμνασίου.

Οι μαθητές-τριες θα εξεταστούν στην ύλη της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου