Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ (ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ)

Tην Τετάρτη οι μαθητές/μαθήτριες του Γυμνασίου στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας παρακολούθησαν μια ξεχωριστή παρουσίαση για ένα θέμα που τους αφορά ιδιαίτερα, τη σωστή χρήση των κινητών τηλεφώνων. Την παρουσίαση έκαναν οι επισκέπτριες υγείας του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου, κυρίες Ζορμπά Μαίρη και Σακκά Μάγδα, οι οποίες πρώτα παρουσίασαν στα παιδιά το σωστό τρόπο χρήσης του κινητού τηλεφώνου. Στη συνέχεια, έκαναν ένα πολύ γόνιμο διάλογο αφού τα παιδιά είχαν αρκετές απορίες μιας και το θέμα τα αφορά άμεσα και αποτελεί, δυστυχώς, αναπόσπαστο κομμάτι –εργαλείο της καθημερινότητἀς μας. Το κινητό τηλέφωνο έχει μπει για καλά στη ζωή τους και είναι πολύ χρήσιμο να γνωρίζουν την ορθή χρήση του. 

Στη συνέχεια με παιγνιώδη τρόπο μάθαμε ποιες πρέπει να είναι οι σωστές διατροφικές επιλογές των μαθητών. Οι γνώσεις τους στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στο συνδυασμό των διαφορετικών ομάδων τροφών θα τους βοηθήσει στην σωστή διατροφική παιδεία και στην αποφυγή επιλογών που θα επιφέρει επιβαρύνσεις –βλάβες στην υγεία τους.

Με χαρά στο τέλος αθληθήκαμε στους προαύλιους χώρους του σχολείου, γιατί η σωστή διατροφή συνδυάζεται με την σωστή άσκηση. Εξάλλου «νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ …………»

260517_00

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου