Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Πιλοτική Εφαργμογή Θεσμού του Συμβούλου

Είναι γνωστό ότι οι μαθητές αντιμετωπίζουν διάφορα θέματα , τα οποία διστάζουν να συζητήσουν προσπαθώντας  να δώσουν, μόνοι τους,  πρόχειρες λύσεις. Προς βοήθεια των μαθητών τέθηκε πειραματικά σε λειτουργία, από σήμερα 9 Μαΐου 2011, ο θεσμός του Συμβούλου Εκπαιδευτικού, με σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές να εξωτερικεύσουν τα προβλήματά τους και στη συνέχεια να τους ανακουφίσουν. Έτσι τα τμήματα χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και κάθε Εκπαιδευτικός ανέλαβε μια ομάδα με σκοπό να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των μαθητών, να τους εμψυχώσει και τελικά να τους βοηθήσει να αντιληφθούν, πως μπορούν να διαχειρίζονται τη σκέψη τους, τις δράσεις τους και τα συναισθήματά τους.

Ταυτόχρονα βοηθάει και τους ίδιους τους Εκπαιδευτικούς να καταλάβουν τις διεργασίες της μάθησης και να εμβαθύνει τη σχέση τους με τους μαθητές.

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου