Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

«Αν έχεις έναν κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται.» Κικέρων – Ρωμαίος πολιτικός και ρήτορας

Την Πέμπτη, 4 Απριλίου, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων μας υποδέχτηκαν στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων «Βιργινία Πάνου» τη συγγραφέα κα Τζέμη Τασάκου, στο πλαίσιο της προώθησης του εκπαιδευτικού προγράμματος της φιλαναγνωσίας. Η συγγραφέας αφηγήθηκε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο τις δικές της διασκευές των παραμυθιών «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» της Σέλμα Λάγκερλεφ, και το «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα, ταξιδεύοντάς μας στον μαγευτικό κόσμο της παιδικής λογοτεχνίας. Στη συνέχεια συζήτησε με τα παιδιά για τις ηθικές αξίες και τα βαθύτερα νοήματα των ιστοριών καθώς και για τους χαρακτήρες των ηρώων τους. Τέλος, η συγγραφέας αποχαιρετίστηκε με τα παιδιά σε κλίμα εγκάρδιο και έδωσαν ραντεβού για μελλοντικές συναντήσεις με νέες περιπέτειες!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου